Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé lupínky z červené řepy

Křupavé lupínky z červené řepy

4/5 Počet hodnocení: 49
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 120 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 20 g
Tuky 2 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U zeleninových chipsů ocení vaši hosté nápad a vtip. Stejně můžete připravit také sladké i obyčejné brambory. Zkuste experimentovat s kořením.

Suroviny

větší, oloupané
slunečnicový olej
na smažení
kmín 1 ČL
drcený
sůl mořská 1 ČL

Postup

1

Nakrájejte řepu na velmi tenké plátky, nejlépe pomocí mandolíny.

2

Plátky najednou smažte v pánvi ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje asi 2–3 minuty dokřupava. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Promíchejte kmín se solí a lupínky směsí posypte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...