Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Carpaccio z červené řepy a kozího sýra
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 59
Do 90 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 369 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 23 g
Tuky 19 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se neobvylých jídel. Udělejte si zdravou červenou řepu se zálivkou, rukolou a kozím sýrem. Carpaccio z červené řepy a kozího sýra je bezmasý předkrm, který je oproti tomu z pravé svíčkové za zlomek ceny a přitom výsledkem ohromíte. Recept na carpaccio není nijak složitý a nejdéle na tom trvá upéct řepu. Ale pokud si ji připravíte už den předem, na kompletaci celého jídla vám postačí nanejvýš deset minut.

Suroviny

větší; nebo 4 menší
rukola 4 hrsti
měkký, váleček na tenké plátky
Na zálivku
balzamikový ocet
podle chuti
pepř
drcený
sůl

Postup

1

Zahřejte troubu na 190 °C. Řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu.

2

Pečte doměkka v předehřáté troubě, připravte se, že to bude trvat nejméně hodinu, řepu si však můžete upéct i den předem. Po upečení by řepou měla hladce projít špejle.

3

Oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozdělte na talíře a nechte dochladnout.

4

Zálivku smíchejte z uvedených ingrediencí.

5

Řepu podávejte zakapanou zálivkou a obloženou kozím sýrem a rukolou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...