Nebojte se neobvylých jídel. Udělejte si zdravou červenou řepu se zálivkou, rukolou a kozím sýrem. Carpaccio z červené řepy a kozího sýra je bezmasý předkrm, který je oproti tomu z pravé svíčkové za zlomek ceny a přitom výsledkem ohromíte. Recept na carpaccio není nijak složitý a nejdéle na tom trvá upéct řepu. Ale pokud si ji připravíte už den předem, na kompletaci celého jídla vám postačí nanejvýš deset minut.
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 190 °C. Řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu.
Pečte doměkka v předehřáté troubě, připravte se, že to bude trvat nejméně hodinu, řepu si však můžete upéct i den předem. Po upečení by řepou měla hladce projít špejle.
Oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozdělte na talíře a nechte dochladnout.
Zálivku smíchejte z uvedených ingrediencí.
Řepu podávejte zakapanou zálivkou a obloženou kozím sýrem a rukolou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )
- Škola vaření: Carpaccio tenké jako papír (12 receptů )
- Zdravé, rychlé a levné večeře ze tří surovin: 36 skvělých receptů(30 receptů )