0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Carpaccio z červené řepy a kozího sýra
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 49
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 369 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 23 g
Tuky 19 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se neobvylých jídel. Udělejte si zdravou červenou řepu se zálivkou, rukolou a kozím sýrem.

Suroviny

červená řepa 2 ks
větší; nebo 4 menší
rukola 4 hrsti
kozí sýr 100 g
měkký, váleček na tenké plátky
Na zálivku
citronová štáva
z 1 citronu
balzamikový ocet
podle chuti
pepř
drcený
sůl

Postup

1

Zahřejte troubu na 190 °C. Řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu.

2

Pečte doměkka v předehřáté troubě, připravte se, že to bude trvat nejméně hodinu, řepu si však můžete upéct i den předem. Po upečení by řepou měla hladce projít špejle.

3

Oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozdělte na talíře a nechte dochladnout.

4

Zálivku smíchejte z uvedených ingrediencí.

5

Řepu podávejte zakapanou zálivkou a obloženou sýrem a rukolou.

Související články

Škola vaření: carpaccio
  • Tipy a triky

Škola vaření: carpaccio

Naučte se správně upravit hovězí a rybí maso pro italskou specialitu carpaccio. Poradíme vám, jak maso nakrájet i čím ho dochutit. K tomu vám nabídneme pět vyzkoušených receptů. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit