Fajitas z trouby

Fajitas z trouby

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3819 kcal
Bílkoviny 200 g
Cukr 419 g
Tuky 129 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý a rychlý recept přímo vybízí k úpravám typu "co dům dal", takže ho můžete donekonečna obměňovat.

Suroviny

cibule 2 ks
paprika zelená 1 ks
paprika žlutá 1 ks
paprika červená 1 ks
kuřecí prsa 500 g
na nudličky
2.5 PL
koření fajitas
rostlinný olej 3 PL
tortilla 8 ks
zakysaná smetana 200 g
koriandr 1 ks
malý svazek, lístky, nahrubo
limeta 1 ks
na klínky

1 Troubu předehřejte na 200°C. Cibuli a papriky nakrájejte na proužky a vsypte na plech. Přidejte maso, koření a olej a vše důkladně promíchejte. Pečte cca 30 minut.

2 Mezitím nahřejte tortilly – navlhčete je a dejte do trouby či mikrovlnky. Maso se zeleninou navršte do připravených tortill, do každé přidejte po lžíci zakysané smetany, ozdobte koriandrem, zakápněte limetkou a přeložte nebo zaviňte.

NĚCO NAVÍC

Kořenicí směs na fajitas koupíte např. na www. koreni.cz či si namíchejte vlastní z 1 lžičky mletého chilli, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžičky mleté cibule, 1/4 lžičky mletého česneku, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, špetky kajenského pepře, 1 lžičky cukru a 1/2 lžičky soli. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit