Jednoduchou bezmasou dobrotu s arabským šmrncem ocení nejen vegetariáni!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200°C.
Cizrnu slijte, propláchněte a nechte okapat. Batáty omyjte a podélně rozkrojte napůl. Potřete je ze všech stran olejem a rozložte na plech, řezem dolů.
Cizrnu promíchejte s olejem a vším kořením a přisypte ji k batátům. Pečte asi 30 minut, dokud batáty nebudou měkké.
Batáty podávejte posypané pečenou cizrnou, nasekanou petrželkou, rozdrobeným sýrem a rajčátky.
NĚCO NAVÍC
Zkuste příště pečené batáty se salsou z rajčátek a bylinkovou omáčkou! Na salsu nakrájejte nadrobno 250g cherry rajčátek, přimíchejte hrst nadrobno nakrájené hladkolisté petrželky, zakápněte citronovou šťávou a nechte půl hodinky rozležet. Na omáčku smíchejte 2 lžíce hummusu nebo pasty tahini, šťávu z 1/2 citronu, 2–3 lžíce čerstvého kopru, najemno nasekaného, 2–3 stroužky česneku, utřené. Směs promíchejte a nařeďte vodou na požadovanou konzistenci.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- 30 večeří z konzervy plus tipy, jak dobře uvařit ze zásob ve spíži(30 receptů )
- Batáty jako skvělá příloha: Snadné způsoby, jak lahodně naložit se sladkými brambory(11 receptů )