Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené batáty s cizrnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2656 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 278 g
Tuky 99 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchou bezmasou dobrotu s arabským šmrncem ocení nejen vegetariáni! 

Související recepty

Suroviny

středně velký
cizrna 400 g
1 konzerva
olivový olej 2 PL
římský kmín ½ ČL
koriandr mletý ½ ČL
skořice ½ ČL
mletá
sladká či uzená
petrželka 1 svazek
hladkolistá
čerstvý, možno nahradit čerstvým smetanovým sýrem (např. lučina)
rajčata cherry 1 hrst
na čtvrtky (nemusí být)

Postup

1

Předehřejte troubu na 200°C.

2

Cizrnu slijte, propláchněte a nechte okapat. Batáty omyjte a podélně rozkrojte napůl. Potřete je ze všech stran olejem a rozložte na plech, řezem dolů.

3

Cizrnu promíchejte s olejem a vším kořením a přisypte ji k batátům. Pečte asi 30 minut, dokud batáty nebudou měkké.

4

Batáty podávejte posypané pečenou cizrnou, nasekanou petrželkou, rozdrobeným sýrem a rajčátky.

NĚCO NAVÍC
Zkuste příště pečené batáty se salsou z rajčátek a bylinkovou omáčkou! Na salsu nakrájejte nadrobno 250g cherry rajčátek, přimíchejte hrst nadrobno nakrájené hladkolisté petrželky, zakápněte citronovou šťávou a nechte půl hodinky rozležet. Na omáčku smíchejte 2 lžíce hummusu nebo pasty tahini, šťávu z 1/2 citronu, 2–3 lžíce čerstvého kopru, najemno nasekaného, 2–3 stroužky česneku, utřené. Směs promíchejte a nařeďte vodou na požadovanou konzistenci. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín