0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené batáty s cizrnou

Pečené batáty s cizrnou

4.7 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2509 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 277 g
Tuky 84 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchou bezmasou dobrotu s arabským šmrncem ocení nejen vegetariáni! 

Suroviny

batáty 4 ks
středně velký
cizrna 400 g
konzerva
olivový olej 1 PL
římský kmín 0.5 ČL
koriandr 0.5 ČL
mletý
skořice 0.5 ČL
mletá
paprika sladká 0.5 ČL
uzená / sladká
petrželka 1 svazek
hladkolistá
kozí sýr 250 g
čerstvý, možno nahradit čerstvým smetanovým sýrem (např. lučina)
rajčata cherry 1 hrst
na čtvrtky (nemusí být)

1 Předehřejte troubu na 200°C. Cizrnu slijte, propláchněte a nechte okapat. Batáty omyjte a podélně rozkrojte napůl. Potřete je ze všech stran olejem a rozložte na plech, řezem dolů.

2 Cizrnu promíchejte s olejem a vším kořením a přisypte ji k batátům. Pečte asi 30 minut, dokud batáty nebudou měkké.

3 Batáty podávejte posypané pečenou cizrnou, nasekanou petrželkou, rozdrobeným sýrem a rajčátky.

NĚCO NAVÍC

Zkuste příště pečené batáty se salsou z rajčátek a bylinkovou omáčkou! Na salsu nakrájejte nadrobno 250g cherry rajčátek, přimíchejte hrst nadrobno nakrájené hladkolisté petrželky, zakápněte citronovou šťávou a nechte půl hodinky rozležet. Na omáčku smíchejte 2 lžíce hummusu nebo pasty tahini, šťávu z 1/2 citronu, 2–3 lžíce čerstvého kopru, najemno nasekaného, 2–3 stroužky česneku, utřené. Směs promíchejte a nařeďte vodou na požadovanou konzistenci. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit