0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z pečené mrkve, červené cibule a fenyklu

Salát z pečené mrkve, červené cibule a fenyklu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z pečené mrkve, červené cibule a fenyklu

5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1189 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 75 g
Tuky 82 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplý salát, který překvapí netradiční kombinací surovin, se bude v chladnějších měsících jistě těšit veliké přízni. 

Suroviny

mrkev 5 ks
velká, příčně přepůlená, podélně na čtvrtky
cibule červená 2 ks
velká, na klínky
bulva nakrájená na klínky + nať ponechaná na ozdobu
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
slunečnicová semínka 3 PL
koriandrová semínka 1 ČL
podrcené
chilli sušené ½ ČL
drcené
paprika mletá pálivá ½ ČL
mletá
vinný ocet červený 2 PL
citronová šťáva 1 PL
med 1 PL
tekutý
máta
čerstvá, pár lístků

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Plech vyložte pečicím papírem, rozložte na něj v jedné vrstvě nakrájenou zeleninu – mrkev, cibuli a fenykl –, zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a pořádně promíchejte. Pečte v předehřáté troubě 35–45 minut dozlatova, v průběhu pečení zeleninu párkrát promíchejte.

2

Mezitím si připravte zálivku. V pánvičce na mírném ohni opečte nasucho slunečnicová semínka, na poslední minutu přidejte i všechno koření a nechte rozvonět.

3

Pak stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Do směsi vmíchejte 2 lžíce olivového oleje, červený vinný ocet a šťávu z citronu, přidejte tekutý med a podle chuti osolte a opepřete.

4

Hotovou zálivkou přelijte upečenou zeleninu na plechu, pořádně promíchejte a přendejte na servírovací mísu. Těsně před podáváním ozdobte salát lístky čerstvé máty a fenyklovou natí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč