Teplý salát, který překvapí netradiční kombinací surovin, se bude v chladnějších měsících jistě těšit veliké přízni.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C. Plech vyložte pečicím papírem, rozložte na něj v jedné vrstvě nakrájenou zeleninu – mrkev, cibuli a fenykl –, zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a pořádně promíchejte. Pečte v předehřáté troubě 35–45 minut dozlatova, v průběhu pečení zeleninu párkrát promíchejte.
Mezitím si připravte zálivku. V pánvičce na mírném ohni opečte nasucho slunečnicová semínka, na poslední minutu přidejte i všechno koření a nechte rozvonět.
Pak stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Do směsi vmíchejte 2 lžíce olivového oleje, červený vinný ocet a šťávu z citronu, přidejte tekutý med a podle chuti osolte a opepřete.
Hotovou zálivkou přelijte upečenou zeleninu na plechu, pořádně promíchejte a přendejte na servírovací mísu. Těsně před podáváním ozdobte salát lístky čerstvé máty a fenyklovou natí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 26 receptů s fenyklem(28 receptů )
- Nenápadně luxusní nedělní oběd(4 recepty )
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů )