Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z pečené mrkve, červené cibule a fenyklu
Salát z pečené mrkve, červené cibule a fenyklu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z pečené mrkve, červené cibule a fenyklu

4.9/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1189 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 75 g
Tuky 82 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplý salát, který překvapí netradiční kombinací surovin, se bude v chladnějších měsících jistě těšit veliké přízni. 

Suroviny

mrkev 5 ks
velká, příčně přepůlená, podélně na čtvrtky
velká, na klínky
bulva nakrájená na klínky + nať ponechaná na ozdobu
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
slunečnicová semínka 3 PL
koriandrová semínka 1 ČL
podrcené
chilli sušené ½ ČL
drcené
paprika mletá pálivá ½ ČL
mletá
vinný ocet červený 2 PL
med 1 PL
tekutý
máta
čerstvá, pár lístků

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Plech vyložte pečicím papírem, rozložte na něj v jedné vrstvě nakrájenou zeleninu – mrkev, cibuli a fenykl –, zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a pořádně promíchejte. Pečte v předehřáté troubě 35–45 minut dozlatova, v průběhu pečení zeleninu párkrát promíchejte.

2

Mezitím si připravte zálivku. V pánvičce na mírném ohni opečte nasucho slunečnicová semínka, na poslední minutu přidejte i všechno koření a nechte rozvonět.

3

Pak stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Do směsi vmíchejte 2 lžíce olivového oleje, červený vinný ocet a šťávu z citronu, přidejte tekutý med a podle chuti osolte a opepřete.

4

Hotovou zálivkou přelijte upečenou zeleninu na plechu, pořádně promíchejte a přendejte na servírovací mísu. Těsně před podáváním ozdobte salát lístky čerstvé máty a fenyklovou natí.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín