Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

Hodnocení receptu
3/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2171 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 264 g
Tuky 70 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

květák 2 hrnky
vývar kuřecí 1 hrnek
těstoviny 2 hrnky
olivový olej extra panenský 1 ČL
česnek 2 stroužky
mléko ½ hrnku
sůl
pepř
mražený hrášek ¾ hrnku
parmazán ¼ hrnku
petrželka 1 PL

Postup

1

Do malého hrnce dejte květák, vývar a 1 šálek vody; přiveďte k varu na středně vysokém ohni. Upravte teplotu tak, aby se vařilo, a vařte, dokud není květák velmi měkký, 25 až 30 minut.

2

Odstraňte z ohně a chlaďte 5 minut. Opatrně rozmixujte květák a všechnu tekutinu v mixéru do hladka; dát stranou.

3

Mezitím přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou a vařte těstoviny al dente, 8 minut. Dobře sceďte a nechte si asi 1 šálek vody z vaření těstovin.

4

Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olej. Přidejte česnek a vařte, dokud nebude voňavý, asi 30 sekund. Přidejte květákové pyré a léko a přiveďte k varu. Vařte do mírného zhoustnutí, 5 minut a dochuťte solí a pepřem.

5

Vmíchejte hrášek, dokud se nezahřeje, 2 minuty.

6

Vmíchejte uvařené těstoviny, parmazán a asi 1/2 šálku vody z těstovin, dokud nebudou nudle obalené, ale omáčka je stále tekutá.

7

Sundejte z plotny a vmíchejte máslo, nasekanou petrželku a citronovou kůru. (Pokud se vám zdá omáčka hustá, upravte konzistenci zbylou vodou z těstovin). Ihned podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Foto: Pexels.com

Autor: megan reeves

Apetit magazín