Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 74
Do 30 minut Velmi snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1255 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 62 g
Tuky 98 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nevíte, co udělat z celeru a máte chuť jen na něco lehkého, pak tato luxusní celerová polévka vás může zachránit. Recept je snadný a troufáme si tvrdit, že ho zvládnou i kuchaři začátečníci. Stačí vám jen pár běžných surovin a křupavé chlebové krutony z ní udělají parádní jídlo pro celou rodinu.

Suroviny

z toho 20 g na jíšku
celer ½ ks
pepř
sůl
petrželka
nebo mléko

Postup

1

Umytý celer oloupejte, nakrájejte na kostky, poduste na másle, přidejte nakrájenou bramboru, zalijte trochou studené vody a vařte doměkka. Potom celer a brambory vyndejte z vody a prolisujte.

2

Z 20 g másla, najemno nakrájené cibule a hladké mouky vytvořte světlou jíšku, zalijte jí vývarem z celeru a pořádně promíchejte, aby vám nevznikly hrudky.

3

Přidejte prolisovanou zeleninu, dochuťte pepřem a solí, vhoďte najemno nakrájenou petrželku a ještě chvilku povařte. Nakonec do polévky vlijte žloutek rozšlehaný ve smetaně.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: snowbik

Apetit magazín