0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Francouzská celerová polévka

Francouzská celerová polévka

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 55
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1255 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 62 g
Tuky 98 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 40 g
celer 0.5 ks
brambory 1 ks
mouka pšeničná hladká 40 g
cibule 1 ks
pepř
sůl
petrželka
smetana ke šlehání 100 ml
žloutek 1 ks

Postup

1

Umytý celer oloupeme, nakrájíme na kostky, podusíme na másle, přidáme nakrájenou bramboru, zalijeme trochou studené vody a vaříme doměkka. Potom celer s bramborou prolisujeme.

2

Vývarem z celeru zahustíme světlou jíšku s cibulí, přidáme prolisovaný celer, pepř, petrželku a povaříme.

3

Nakonec do polévky vlijeme žloutek rozšlehaný ve smetaně.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: snowbik

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit