Pokud nevíte, co udělat z celeru a máte chuť jen na něco lehkého, pak tato luxusní celerová polévka vás může zachránit. Recept je snadný a troufáme si tvrdit, že ho zvládnou i kuchaři začátečníci. Stačí vám jen pár běžných surovin a křupavé chlebové krutony z ní udělají parádní jídlo pro celou rodinu.
Postup
Umytý celer oloupejte, nakrájejte na kostky, poduste na másle, přidejte nakrájenou bramboru, zalijte trochou studené vody a vařte doměkka. Potom celer a brambory vyndejte z vody a prolisujte.
Z 20 g másla, najemno nakrájené cibule a hladké mouky vytvořte světlou jíšku, zalijte jí vývarem z celeru a pořádně promíchejte, aby vám nevznikly hrudky.
Přidejte prolisovanou zeleninu, dochuťte pepřem a solí, vhoďte najemno nakrájenou petrželku a ještě chvilku povařte. Nakonec do polévky vlijte žloutek rozšlehaný ve smetaně.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com