Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškami

Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškami

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2648 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 306 g
Tuky 87 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud vám v polévce nevyhovuje chuť kyselého mléka, nahraďte ho sladkou smetanou na vaření.

Suroviny

moučné, oloupané
vývar kuřecí 1 l
nebo zeleninový
malá, najemno
kmín 1 PL
nebo podmáslí
sůl
pepř
čerstvě drcený
na prach drcené v hmoždíři
lišky 100 g
čerstvé, očištěné a překrojené
vejce 4 ks
ocet 250 ml
majoránka (drhnutá)
čerstvá na ozdobu

Postup

1

Polovinu brambor nakrájejte na kostičky a uvařte je v půl litru vývaru s bobkovým listem doměkka. Pak je sceďte, odložte stranou a vývar uchovejte. Zbytek brambor nakrájejte nadrobno a kmín podrťte v hmoždíři. V hrnci na tuku opečte cibuli doměkka, přisypte polovinu kmínu, potom syrové brambory a krátce je osmahněte. Zalijte dalším 0,5 l vývaru a vařte doměkka. Stáhněte z ohně, rozmixujte a propasírujte jemným sítem.

2

Vejce postupně vyklepněte do misky se studeným octem, nechte zatáhnout a po chvíli vyjměte děrovanou lžící a postupně přesuňte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Pošírujte 3–5 minut, dokud bílek nezpevní.

3

Do vývaru, ve kterém se vařily kostičky brambor, vlijte kyselé mléko a vmíchejte druhou polovinu kmínu a asi 2/3 houbového prachu. Směs přidejte do vroucí polévky, promíchejte a ihned odstavte, osolte a opepřete. Lišky opečte v pánvi na lžíci sádla.

4

Do talířů naaranžujte kopeček bramborových kostiček, na ně posaďte vejce a okolo nalijte bramborový krém. Ozdobte opečenými liškami, lístky čerstvé majoránky a posypte zbylým houbovým prachem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč