0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gravlax s dipem z kozího sýra

Gravlax s dipem z kozího sýra
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gravlax s dipem z kozího sýra

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3396 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 285 g
Tuky 133 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marinovat se dají různé ryby, na severu se tímto způsobem připravuje nejčastěji losos. Pstruh lososovitý má tu výhodu, že ho můžete koupit na sádkách absolutně čerstvého, což je pro marinování samozřejmě nejlepší. 

Suroviny

nastrouhaná nahrubo
kopr 1 hrnek
nasekaný
strouhaná kůra
gin 60 ml
krupicový cukr 250 g
sůl mořská 250 g
hrubá
pstruh lososovitý 1 kg
filet s kůží
hořčice dijonská 2 PL
bylinky 2 hrnky
směs nasekaných bylinek (např. kopr, kerblík, pažitka, hladkolistá petrželka)
měkký čerstvý, utřený s trochou mléka na dip
olivový olej panenský
na pokapání
chleba žitný
tmavý, lze nahradit knäckebrotem, k podávání

 

Postup

1

Smíchejte červenou řepu, kopr, citronovou kůru, gin, cukr a sůl. Polovinu směsi rozprostřete do skleněné nebo keramické nádoby s plochým dnem. Na to položte rybí filet kůží dolů a pokryjte zbylou půlkou směsi. Překryjte nádobu potravinářskou fólií a dejte do chladničky na 24–48 hodin.

2

Vyjměte rybu, odstraňte z ní nakládací směs, opláchněte ji pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovými utěrkami. Položte na servírovací mísu, potřete hořčicí a posypte směsí bylinek.

3

Ostrým nožem krájejte šikmo (nůž veďte v úhlu cca 30° k podložce) tenké plátky. Podávejte s krémem z kozího sýra zakapaným olivovým olejem a tmavým chlebem nebo knäckebrotem. 

NĚCO NAVÍC
Tímhle způsobem si doma můžete připravit vlastního jemného a chuťově vyladěného slanečka. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč