Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí polévka se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3499 kcal
Bílkoviny 366 g
Sacharidy 273 g
Tuky 91 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí polévka se zeleninou nikdy neomrzí!

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 4 stroužky
najemno
mrkev 2 ks
na kousky
řapíkatý celer 2 ks
na kousky
kuře 1,6 kg
tymián 6 snítek
rozmarýn 1 snítka
rajčatová pasta 2 PL
rajčata cherry 400 g
sůl a pepř
nasekaná
těstoviny 100 g
na kolečka
kapusta 2 hrsti
strouhaný k podávání

Postup

1

Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním či silném ohni. Vsypte cibuli, česnek, polovinu mrkve a celeru. Za stálého míchání pár minut opékejte (aby se česnek nepřipálil). Přidejte kuře, tymián, rozmarýn a bobkový list, zalijte 3 litry vody a přiveďte k varu. Na středním ohni zvolna vařte 1,5 hodiny. Pak přeceďte a uchovejte vývar i celé kuře. Oberte a nakrájejte či natrhejte maso, kosti a kůži odstraňte. 

2

V čistém rendlíku opražte nasucho rajčatovou pastu, vsypte rajčata, osolte, opepřete a 5 minut míchejte (třešňová rajčátka rozmáčkněte). Zalijte vývarem, zesilte oheň, přiveďte k varu a 5 minut povařte (podívejte se na obal těstovin a zjistěte, jak dlouho se vaří, je-li třeba, přidejte je už teď). Vsypte zbývající řapíkatý celer a mrkev, fenykl a těstoviny, vař- te dalších 5 minut. Přidejte cuketu a obrané maso a vařte 2 minuty, aby se vše prohřálo. Do polévky vsypte kapustu a nechte ji zavadnout (asi minutu). Podávejte s parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín