0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí polévka se zeleninou

Kuřecí polévka se zeleninou

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1857 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 273 g
Tuky 51 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí polévka se zeleninou nikdy neomrzí!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
oloupaná a nakrájená
česnek 4 stroužky
oloupaný a nakrájený
mrkev 2 ks
oloupaná a nakrájená
řapíkatý celer 2 ks
bez lístků, nakrájené
kuře 1 ks
omyté a okapané
tymián 6 snítek
rozmarýn 1
bobkový list 2 ks
rajčatová pasta 2 PL
400 g
třešňová rajčátka
sůl a pepř
1 ks
bulva fenyklu nasekaná
těstoviny 100 g
cuketa 1 ks
nakrájená na kolečka
kapusta 2 hrsti
nakrájených na pruhy nebo natrhaných
parmazán
strouhaný k podávání

1 Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním či silném ohni. Vsypte cibuli, česnek, polovinu mrkve a celeru. Za stálého míchání pár minut opékejte (aby se česnek nepřipálil). Přidejte kuře, tymián, rozmarýn a bobkový list, zalijte 3 litry vody a přiveďte k varu. Na středním ohni zvolna vařte 1,5 hodiny. Pak přeceďte a uchovejte vývar i celé kuře. Oberte a nakrájejte či natrhejte maso, kosti a kůži odstraňte. 

2 V čistém rendlíku opražte nasucho rajčatovou pastu, vsypte rajčata, osolte, opepřete a 5 minut míchejte (třešňová rajčátka rozmáčkněte). Zalijte vývarem, zesilte oheň, přiveďte k varu a 5 minut povařte (podívejte se na obal těstovin a zjistěte, jak dlouho se vaří, je-li třeba, přidejte je už teď). Vsypte zbývající řapíkatý celer a mrkev, fenykl a těstoviny, vař- te dalších 5 minut. Přidejte cuketu a obrané maso a vařte 2 minuty, aby se vše prohřálo. Do polévky vsypte kapustu a nechte ji zavadnout (asi minutu). Podávejte s parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit