0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí polévka se zeleninou

Kuřecí polévka se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí polévka se zeleninou

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3499 kcal
Bílkoviny 366 g
Sacharidy 273 g
Tuky 91 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí polévka se zeleninou nikdy neomrzí!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
najemno
mrkev 2 ks
na kousky
řapíkatý celer 2 ks
na kousky
kuře 1,6 kg
tymián 6 snítek
rozmarýn 1 snítka
bobkový list 2 ks
rajčatová pasta 2 PL
rajčata cherry 400 g
sůl a pepř
fenykl 1 ks
nasekaná
těstoviny 100 g
cuketa 1 ks
na kolečka
kapusta 2 hrsti
parmazán
strouhaný k podávání

Postup

1

Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním či silném ohni. Vsypte cibuli, česnek, polovinu mrkve a celeru. Za stálého míchání pár minut opékejte (aby se česnek nepřipálil). Přidejte kuře, tymián, rozmarýn a bobkový list, zalijte 3 litry vody a přiveďte k varu. Na středním ohni zvolna vařte 1,5 hodiny. Pak přeceďte a uchovejte vývar i celé kuře. Oberte a nakrájejte či natrhejte maso, kosti a kůži odstraňte. 

2

V čistém rendlíku opražte nasucho rajčatovou pastu, vsypte rajčata, osolte, opepřete a 5 minut míchejte (třešňová rajčátka rozmáčkněte). Zalijte vývarem, zesilte oheň, přiveďte k varu a 5 minut povařte (podívejte se na obal těstovin a zjistěte, jak dlouho se vaří, je-li třeba, přidejte je už teď). Vsypte zbývající řapíkatý celer a mrkev, fenykl a těstoviny, vař- te dalších 5 minut. Přidejte cuketu a obrané maso a vařte 2 minuty, aby se vše prohřálo. Do polévky vsypte kapustu a nechte ji zavadnout (asi minutu). Podávejte s parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč