0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketový koláč s tymiánem a kozím sýrem

Cuketový koláč s tymiánem a kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketový koláč s tymiánem a kozím sýrem

3.4/5 Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2294 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 119 g
Tuky 177 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypořádejte se s úrodou cuket novým, neotřelým způsobem. Upečte koláč!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 140 g
+ na poprášení
máslo 140 g
vychlazené
sůl
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý ½ ČL
cuketa 700 g
drobnější plody
olivový olej panenský 2 PL
nebo pevnější kozí žervé
citronový tymián 1 ČL
nasekané lístky

1 V robotu zpracujte mouku, máslo a 3/4 lžičky soli, aby z másla byly kousky o velikosti drobného hrášku. Přidejte ocet a 3–4 lžíce studené vody, pulzy zpracujte tak, aby těsto začalo držet pohromadě, ne víc. Z těsta vytvarujte kulatou placku silnou cca 2,5cm, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na 30 minut chladit. Pak ji na dobře pomoučněné ploše rozválejte na průměr asi 28cm a tloušťku něco málo přes půl centimetru. Položte na plech, zakryjte fólií a dejte znovu na 30 minut chladit.

2 Mezitím očistěte cukety a nakrájejte je na cca 3mm silná kolečka. V cedníku je promíchejte se 2 lžičkami soli a nechte 30 minut vykapávat. Pak z nich vymačkejte tekutinu rukama a dejte je do misky.

3 Mřížku vložte do středu trouby a troubu rozehřejte na 200°C. Cukety promíchejte se lžící olivového oleje a opepřete. Kozí sýr smíchejte s tymiánem a potřete jím vychlazené těsto – okraj nechte volný. Navrch vyskládejte plátky cuket (překrývejte je přes sebe – počítejte s tím, že se při pečení smrsknou). Pokropte zbylým olivovým olejem a pečte, aby cuketa získala zlatohnědé skvrnky – asi 40–50 minut. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč