Cuketový koláč s tymiánem a kozím sýrem

Cuketový koláč s tymiánem a kozím sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 (24)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1951 kcal
Bílkoviny 49 g
Cukr 23 g
Tuky 182 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vypořádejte se s úrodou cuket novým, neotřelým způsobem. Upečte koláč!

Suroviny

máslo 140 g
vychlazené
sůl a pepř
vinný ocet bílý 0.5 ČL
cuketa 700 g
olivový olej extra panenský 2 PL
kozí sýr 200 g
citronový tymián 1 ČL
nasekané lístky

1 V robotu zpracujte mouku, máslo a 3/4 lžičky soli, aby z másla byly kousky o velikosti drobného hrášku. Přidejte ocet a 3–4 lžíce studené vody, pulzy zpracujte tak, aby těsto začalo držet pohromadě, ne víc. Z těsta vytvarujte kulatou placku silnou cca 2,5cm, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na 30 minut chladit. Pak ji na dobře pomoučněné ploše rozválejte na průměr asi 28cm a tloušťku něco málo přes půl centimetru. Položte na plech, zakryjte fólií a dejte znovu na 30 minut chladit.

2 Mezitím očistěte cukety a nakrájejte je na cca 3mm silná kolečka. V cedníku je promíchejte se 2 lžičkami soli a nechte 30 minut vykapávat. Pak z nich vymačkejte tekutinu rukama a dejte je do misky.

3 Mřížku vložte do středu trouby a troubu rozehřejte na 200°C. Cukety promíchejte se lžící olivového oleje a opepřete. Kozí sýr smíchejte s tymiánem a potřete jím vychlazené těsto – okraj nechte volný. Navrch vyskládejte plátky cuket (překrývejte je přes sebe – počítejte s tím, že se při pečení smrsknou). Pokropte zbylým olivovým olejem a pečte, aby cuketa získala zlatohnědé skvrnky – asi 40–50 minut. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit