Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné

Grenadýrský pochod nebo grenadýrmarš je u nás doma oblíbené jídlo. Někde mu říkají uhlířina. Upotřebíte do něj zbylé vařené brambory nebo těstoviny z předchozího dne. Vždycky platilo za jídlo chudých a něco na tom je i dnes. Za málo peněz se z něj totiž nají celá rodina. 

Suroviny

nebo už vařené
těstoviny 200 g
fleky, vřetena, penne
uzenina 300 g
jakákoliv, nebo zbylé pečené maso
tuk
sůl
pepř
majoránka (drhnutá) 2 ČL

Postup

1

Uvařte brambory ve slupce, nebo použijte zbylé vařené brambory z předchozího dne.

2

Podle návodu na obale uvařte těstoviny ve slané vodě, dokud nejsou ‚al dente‘. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Můžete také použít jakékoli zbylé vařené těstoviny z předchozích dní. 

3

Nakrájejte maso nebo uzeninu na kousky, cibuli na kostičky. 

4

V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozpalte trochu tuku a orestujte cibulku, po chvíli přidejte maso/uzeninu. Trochu ji opečte, přidejte papriku a pak přisypte na kousky nakrájené brambory spolu s těstovinami. Vše promíchejte a orestujte. Osolte, opepřete a přidejte majoránku. Posypte pažitkou nebo jinou zelenou natí. 

Tip: Když mám zrovna po ruce čerstvé nebo kysané zelí, přidám ho do grenadýrmarše taky. 

Ilustrační foto:  ImageProfessionals

Autor: Grenadýrský pochod

Apetit magazín