Grenadýrský pochod nebo grenadýrmarš je u nás doma oblíbené jídlo. Někde mu říkají uhlířina. Upotřebíte do něj zbylé vařené brambory nebo těstoviny z předchozího dne. Vždycky platilo za jídlo chudých a něco na tom je i dnes. Za málo peněz se z něj totiž nají celá rodina.
Suroviny
Postup
Uvařte brambory ve slupce, nebo použijte zbylé vařené brambory z předchozího dne.
Podle návodu na obale uvařte těstoviny ve slané vodě, dokud nejsou ‚al dente‘. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Můžete také použít jakékoli zbylé vařené těstoviny z předchozích dní.
Nakrájejte maso nebo uzeninu na kousky, cibuli na kostičky.
V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozpalte trochu tuku a orestujte cibulku, po chvíli přidejte maso/uzeninu. Trochu ji opečte, přidejte papriku a pak přisypte na kousky nakrájené brambory spolu s těstovinami. Vše promíchejte a orestujte. Osolte, opepřete a přidejte majoránku. Posypte pažitkou nebo jinou zelenou natí.
Tip: Když mám zrovna po ruce čerstvé nebo kysané zelí, přidám ho do grenadýrmarše taky.
Ilustrační foto: ImageProfessionals