Bramborové šišky s rajčátky a rukolovým pestem

Bramborové šišky s rajčátky a rukolovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové šišky s rajčátky a rukolovým pestem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2399 kcal
Bílkoviny 36 g
Cukr 131 g
Tuky 188 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové šišky se dají koupit ve farmářských prodejnách, na trzích i v supermarketech. Můžete použít i italské gnocchi. Recepty na domácí najdete na Apetitonline.cz. 

Suroviny

rajčata cherry 350 g
i jiná menší zralá rajčata, nejlépe i ve směsi barev a tvarů, nakrájená
vinný ocet červený 0.5 PL
olivový olej panenský 40 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bramborové šišky 2 porce
my jsme použili ty od Lázničky
rukola 2 hrsti
balkánský sýr 100 g
nebo feta
Na rukolové pesto
rukola 3 hrsti
zbavená tuhých stonků/řapíků
olivový olej panenský 100 ml
česnek 1 stroužek
oloupaný
mandle plátky 1 hrst
sůl 1 špetka

Postup

1

Ve vhodném přístroji rozmixujte dohladka všechny přísady na pesto kromě sýra, je-li směs příliš suchá, lze přilít ještě trošku oleje. Pak vmíchejte sýr. Podle potřeby nařeďte ještě troškou oleje či dolaďte sýrem.

2

Do mísy dejte rajčata, červený vinný ocet, olivový olej, osolte, opepřete a nechte stát 10 minut.

3

Mezitím uvařte bramborové šišky podle návodu na obalu. Sceďte je a ještě horké je ve velké míse promíchejte se 2 vrchovatými lžícemi pesta. Rozdělte na talíře či do misek a navrch dejte rajčata a rukolu. Podle chuti přidejte další pesto. Posypte rozdrobeným sýrem. Osolte a opepřete. Můžete pokropit dalším olejem.

NĚCO NAVÍC
Zbylé pesto zalijte olejem a uložte do chladničky, hodí se na toustíky, k těstovinám, do salátu, ale i k masu či rybě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit