0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové šišky s rajčátky a rukolovým pestem

Bramborové šišky s rajčátky a rukolovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové šišky s rajčátky a rukolovým pestem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2399 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 131 g
Tuky 188 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové šišky se dají koupit ve farmářských prodejnách, na trzích i v supermarketech. Můžete použít i italské gnocchi. Recepty na domácí najdete na Apetitonline.cz. 

Suroviny

rajčata cherry 350 g
i jiná menší zralá rajčata, nejlépe i ve směsi barev a tvarů, nakrájená
vinný ocet červený 0.5 PL
olivový olej panenský 40 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bramborové šišky 2 porce
my jsme použili ty od Lázničky
rukola 2 hrsti
balkánský sýr 100 g
nebo feta
Na rukolové pesto
rukola 3 hrsti
zbavená tuhých stonků/řapíků
olivový olej panenský 100 ml
česnek 1 stroužek
oloupaný
mandle plátky 1 hrst
sůl 1 špetka

Postup

1

Ve vhodném přístroji rozmixujte dohladka všechny přísady na pesto kromě sýra, je-li směs příliš suchá, lze přilít ještě trošku oleje. Pak vmíchejte sýr. Podle potřeby nařeďte ještě troškou oleje či dolaďte sýrem.

2

Do mísy dejte rajčata, červený vinný ocet, olivový olej, osolte, opepřete a nechte stát 10 minut.

3

Mezitím uvařte bramborové šišky podle návodu na obalu. Sceďte je a ještě horké je ve velké míse promíchejte se 2 vrchovatými lžícemi pesta. Rozdělte na talíře či do misek a navrch dejte rajčata a rukolu. Podle chuti přidejte další pesto. Posypte rozdrobeným sýrem. Osolte a opepřete. Můžete pokropit dalším olejem.

NĚCO NAVÍC
Zbylé pesto zalijte olejem a uložte do chladničky, hodí se na toustíky, k těstovinám, do salátu, ale i k masu či rybě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit