Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové šišky s rajčátky a rukolovým pestem
Bramborové šišky s rajčátky a rukolovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové šišky s rajčátky a rukolovým pestem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2399 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 131 g
Tuky 188 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové šišky se dají koupit ve farmářských prodejnách, na trzích i v supermarketech. Můžete použít i italské gnocchi. Recepty na domácí najdete na Apetitonline.cz. 

Suroviny

rajčata cherry 350 g
i jiná menší zralá rajčata, nejlépe i ve směsi barev a tvarů, nakrájená
vinný ocet červený ½ PL
olivový olej panenský 40 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bramborové šišky 2 porce
my jsme použili ty od Lázničky
rukola 2 hrsti
nebo feta
Na rukolové pesto
rukola 3 hrsti
zbavená tuhých stonků/řapíků
olivový olej panenský 100 ml
česnek 1 stroužek
oloupaný
mandle plátky 1 hrst
sůl 1 špetka

Postup

1

Ve vhodném přístroji rozmixujte dohladka všechny přísady na pesto kromě sýra, je-li směs příliš suchá, lze přilít ještě trošku oleje. Pak vmíchejte sýr. Podle potřeby nařeďte ještě troškou oleje či dolaďte sýrem.

2

Do mísy dejte rajčata, červený vinný ocet, olivový olej, osolte, opepřete a nechte stát 10 minut.

3

Mezitím uvařte bramborové šišky podle návodu na obalu. Sceďte je a ještě horké je ve velké míse promíchejte se 2 vrchovatými lžícemi pesta. Rozdělte na talíře či do misek a navrch dejte rajčata a rukolu. Podle chuti přidejte další pesto. Posypte rozdrobeným sýrem. Osolte a opepřete. Můžete pokropit dalším olejem.

NĚCO NAVÍC
Zbylé pesto zalijte olejem a uložte do chladničky, hodí se na toustíky, k těstovinám, do salátu, ale i k masu či rybě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...