0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové šišky s rajčátky a rukolovým pestem

Bramborové šišky s rajčátky a rukolovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové šišky s rajčátky a rukolovým pestem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2399 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 131 g
Tuky 188 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové šišky se dají koupit ve farmářských prodejnách, na trzích i v supermarketech. Můžete použít i italské gnocchi. Recepty na domácí najdete na Apetitonline.cz. 

Suroviny

rajčata cherry 350 g
i jiná menší zralá rajčata, nejlépe i ve směsi barev a tvarů, nakrájená
vinný ocet červený ½ PL
olivový olej panenský 40 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bramborové šišky 2 porce
my jsme použili ty od Lázničky
rukola 2 hrsti
nebo feta
Na rukolové pesto
rukola 3 hrsti
zbavená tuhých stonků/řapíků
olivový olej panenský 100 ml
česnek 1 stroužek
oloupaný
mandle plátky 1 hrst
sůl 1 špetka

Postup

1

Ve vhodném přístroji rozmixujte dohladka všechny přísady na pesto kromě sýra, je-li směs příliš suchá, lze přilít ještě trošku oleje. Pak vmíchejte sýr. Podle potřeby nařeďte ještě troškou oleje či dolaďte sýrem.

2

Do mísy dejte rajčata, červený vinný ocet, olivový olej, osolte, opepřete a nechte stát 10 minut.

3

Mezitím uvařte bramborové šišky podle návodu na obalu. Sceďte je a ještě horké je ve velké míse promíchejte se 2 vrchovatými lžícemi pesta. Rozdělte na talíře či do misek a navrch dejte rajčata a rukolu. Podle chuti přidejte další pesto. Posypte rozdrobeným sýrem. Osolte a opepřete. Můžete pokropit dalším olejem.

NĚCO NAVÍC
Zbylé pesto zalijte olejem a uložte do chladničky, hodí se na toustíky, k těstovinám, do salátu, ale i k masu či rybě.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč