Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 120 min
5,0 (3x)
7. 12. 2023
Hodobóžová krůta s kaštanovou nádivkou
Apetit
Hodobóžová krůta s kaštanovou nádivkou
Apetit


Snadné
> 120 min
5,0 (3x)

Na Boží hod vánoční patří v poledne na slavnostní tabuli drůbež, a tak přichází pravý čas ochutnat naši přepychovou krůtí pečínku s kaštanovou nádivkou se šťouchanými bramborami a kapustičkami. Možná se v ten výjimečný den v roce dokonce stane vaší novou tradicí.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na nádivku

Na šťouchané brambory

Na kapustičky

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 8421 kcal
  • Bílkoviny 719 g
  • Sacharidy 563 g
  • Tuky 444 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(3 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/12

Hledáte návod, jak na dokonalé Vánoce bez zádrhelů a stresů? Prosincový Apetit vám bude v období příprav tím nejlepším pomocníkem. Nejkouzelnější svátky si s námi vychutnáte po všech směrech! Těšit se můžete na osvědčené recepty na tradiční cukroví a řadu tipů, jak vše načasovat a co přesně udělat, aby se vždy povedlo. Pokud ke klasice rádi přidáte i nové druhy, budete mít radost z originálních receptů food blogerek. Vyřešíme za vás i věčné dilema co vařit, když pečete. Využijte rozpálenou troubu, a než naplníte plechy cukrovím, upečte lahodnou večeři. Všemi svátečními dny vás provedeme krok za krokem. Zvládnete na výbornou uplést vánočku, rozvonět domov opojným vaječným likérem, uvařit dokonalou štědrovečerní večeři věrnou tradicím či upéct hodobožovou krůtu se zlatou kůrkou. Zajímá vás, co nesmí chybět na svátečním stole na Slovensku? S našimi recepty zvládnete připravit vánoční hody podle našich sousedů. Hvězdou sezony bude tentokrát voňavý perník, který zazáří nejen ve sladkých, ale i slaných receptech. Prozradíme také, jak se vyznat v aromatických rumech. Sepsali jsme pro vás i recepty, které jsou jako stvořené pro vánoční večírek. Pochopitelně nechybí ani naše tipy na vánoční dárky pro gurmány i vášnivé kuchaře. Apetit, napsáno s chutí.