Vypečená krůtí stehna se zlatavou kůrčičkou, krásně zelené kapustičky, křupavé mandle... Nezní to jako hostina hodná královské návštěvy?
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Fenykl a římský kmín utlučte najemno. Nasypte do misky, přidejte česnek, oregano, cukr, sůl, oba druhy octa a 2 lžíce oleje. Promíchejte.
Směsí potřete krůtí stehna a dejte je do velkého pekáče. Podlijte 250ml vody a přiklopte nebo zakryjte alobalem. Pečte 2 hodiny, odkryjte, polijte výpekem a pečte ještě 40 minut (dozlatohněda).
V míse promíchejte kapustičky se zbývajícím olejem, solí a pepřem. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut dozlatova. Pak přidejte mandle a kadeřávek a pečte ještě 5 minut. Maso podávejte se zeleninovo-mandlovou oblohou.
NĚCO NAVÍC
Kapustičky, kadeřávek a mandle lze opéct také na pánvi na troše oleje. Namísto obyčejných mandlí můžete zkusit uzené anebo oblohu ochutit trochou uzené soli.