0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená krůtí stehna s dvojí kapustou

Pečená krůtí stehna s dvojí kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená krůtí stehna s dvojí kapustou

3.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6467 kcal
Bílkoviny 600 g
Sacharidy 282 g
Tuky 266 g
Vláknina 289 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypečená krůtí stehna se zlatavou kůrčičkou, krásně zelené kapustičky, křupavé mandle... Nezní to jako hostina hodná královské návštěvy?

Suroviny

fenyklová semínka 1 PL
římský kmín 1 PL
celý
česnek 2 stroužky
drcený
oregano 6
hnědý cukr 50 g
sůl vločková 1 ČL
jablečný ocet 60 ml
a pár kapek balzamikového
olivový olej panenský 60 ml
krůtí stehna 2 kg
s kostí
růžičková kapusta 500 g
rozpůlená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mandle 80 g
nasekané
kadeřávek 150 g

1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Fenykl a římský kmín utlučte najemno. Nasypte do misky, přidejte česnek, oregano, cukr, sůl, oba druhy octa a 2 lžíce oleje. Promíchejte.

2 Směsí potřete krůtí stehna a dejte je do velkého pekáče. Podlijte 250ml vody a přiklopte nebo zakryjte alobalem. Pečte 2 hodiny, odkryjte, polijte výpekem a pečte ještě 40 minut (dozlatohněda).

3 V míse promíchejte kapustičky se zbývajícím olejem, solí a pepřem. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut dozlatova. Pak přidejte mandle a kadeřávek a pečte ještě 5 minut. Maso podávejte se zeleninovo-mandlovou oblohou.

NĚCO NAVÍC
Kapustičky, kadeřávek a mandle lze opéct také na pánvi na troše oleje. Namísto obyčejných mandlí můžete zkusit uzené anebo oblohu ochutit trochou uzené soli. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit