Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená krůtí stehna s dvojí kapustou
Pečená krůtí stehna s dvojí kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená krůtí stehna s dvojí kapustou

3.5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6467 kcal
Bílkoviny 600 g
Sacharidy 282 g
Tuky 266 g
Vláknina 289 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypečená krůtí stehna se zlatavou kůrčičkou, krásně zelené kapustičky, křupavé mandle... Nezní to jako hostina hodná královské návštěvy?

Suroviny

fenyklová semínka 1 PL
římský kmín 1 PL
celý
česnek 2 stroužky
drcený
oregano 6
hnědý cukr 50 g
sůl vločková 1 ČL
jablečný ocet 60 ml
a pár kapek balzamikového
olivový olej panenský 60 ml
s kostí
rozpůlená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nasekané

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Fenykl a římský kmín utlučte najemno. Nasypte do misky, přidejte česnek, oregano, cukr, sůl, oba druhy octa a 2 lžíce oleje. Promíchejte.

2

Směsí potřete krůtí stehna a dejte je do velkého pekáče. Podlijte 250ml vody a přiklopte nebo zakryjte alobalem. Pečte 2 hodiny, odkryjte, polijte výpekem a pečte ještě 40 minut (dozlatohněda).

3

V míse promíchejte kapustičky se zbývajícím olejem, solí a pepřem. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut dozlatova. Pak přidejte mandle a kadeřávek a pečte ještě 5 minut. Maso podávejte se zeleninovo-mandlovou oblohou.

NĚCO NAVÍC
Kapustičky, kadeřávek a mandle lze opéct také na pánvi na troše oleje. Namísto obyčejných mandlí můžete zkusit uzené anebo oblohu ochutit trochou uzené soli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín