Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Holandský řízek

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1490 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 52 g
Tuky 97 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický holandský řízek podle domácího receptu představuje rychlý oběd nebo večeři. Servírujte ho ideálně s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Výborně ho doplní nakládaná okurka, zelný či okurkový salát. Zkrátka senzační jídlo jako od maminky a navíc připravené během několika minut. 

Suroviny

nejlépe bůček
gouda 150 g
studené, na naložení masa
sůl
na naložení masa
vejce 3 ks
1 do masové směsi, 2 na obal
mouka
na obal
tuk
na smažení, nejlepší budou na přepuštěném másle nebo na sádle
strouhanka
na obal
pepř
na dochucení masové směsi

Postup

1
Maso si den předem naložte do soli a studeného mléka a nechte odležet v lednici. Tento krok můžete vynechat, ale maso díky tomu bude šťavnatější.
2
Poté mléko sceďte a do masa přidejte sýr, jedno vejce, pepř, sůl a nechte směs chvíli odpočinout. Měla by mít pokojovou teplotu. Z masové směsi následně vytvarujte karbanátky vysoké zhruba 1 cm.
3
Karbanátky obalte v klasickém trojobalu: nejprve je obalte v hladké mouce, potom ve vajíčku, a nakonec ve strouhance.
4
Smažte na rozpáleném tuku dozlatova přibližně 3 minuty z každé strany. Pokud chcete řízky péct, pak v troubě předehřáté na 200 °C a pečte zhruba 20 minut.
Autor: Nela123

Apetit magazín