Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sekaná s bramborem a mladým zelím

Sekaná s bramborem a mladým zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sekaná s bramborem a mladým zelím

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4533 kcal
Bílkoviny 300 g
Sacharidy 250 g
Tuky 239 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro někoho netradiční kombinace, pro jiného absolutní klasika. Sekaná a zelí je skvělé spojení, které si zamilujete na první dobrou.

Suroviny

Na sekanou
housky 2 ks
nebo rohlíky
na pokropení housek
máslo ½ PL
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 1 kg
česnek 4 stroužky
drcené
vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 1 PL
hořčice plnotučná 1 ČL
Na zelí
zelí bílé 1 hlávka
mladé
nebo sádlo
nakrájená nadrobno
ocet 4 PL
sůl
dle chuti
K podávání

Postup

1

Pečivo nakrájejte na malé kostičky nebo nastrouhejte. Dejte do misky a pokropte mlékem. Cibuli nakrájejte nadrobno a na troše másla nechte zesklovatět.

2

Maso dejte do mísy, přidejte namočené rohlíky, cibuli, česnek, 2 vejce, 1 žloutek (bílek uschovejte) a zbylé ingredience. Důkladně promíchejte. Vytvarujte 1 nebo dvě šišky, dejte do pekáčku. Potřete uschovaným bílkem, podlijte sklenkou vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C zhruba na hodinu (dle velikosti šišky).

3

Zelí nakrouhejte. V kastrůlku rozehřejte máslo nebo sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přisypte cukr, přilijte ocet a krátce svařte. Vsypte zelí, podlijte trochou vody a vařte pod pokličkou tak, aby bylo zelí měkké na skus. Případně dochuťte solí, cukrem či octem a kmínem.

4

Sekanou podávejte se zelím a novými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule
  • Tipy a triky

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule

Dají se různě ochucovat a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě, na grilu či smažit a taky mrazit. Podávat s omáčkou nebo bez. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první....
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč