Pro někoho netradiční kombinace, pro jiného absolutní klasika. Sekaná a zelí je skvělé spojení, které si zamilujete na první dobrou.
Suroviny
Postup
Pečivo nakrájejte na malé kostičky nebo nastrouhejte. Dejte do misky a pokropte mlékem. Cibuli nakrájejte nadrobno a na troše másla nechte zesklovatět.
Maso dejte do mísy, přidejte namočené rohlíky, cibuli, česnek, 2 vejce, 1 žloutek (bílek uschovejte) a zbylé ingredience. Důkladně promíchejte. Vytvarujte 1 nebo dvě šišky, dejte do pekáčku. Potřete uschovaným bílkem, podlijte sklenkou vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C zhruba na hodinu (dle velikosti šišky).
Zelí nakrouhejte. V kastrůlku rozehřejte máslo nebo sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přisypte cukr, přilijte ocet a krátce svařte. Vsypte zelí, podlijte trochou vody a vařte pod pokličkou tak, aby bylo zelí měkké na skus. Případně dochuťte solí, cukrem či octem a kmínem.
Sekanou podávejte se zelím a novými bramborami.