Seitan patří mezi tradiční náhražky masa. Jde o pšeničnou bílkovinu, která se vytvaruje a následně se vaří v ochuceném vývaru a marinuje, aby získal chuť. V receptech jím můžete nahradit maso, v tomto případě jsme se pustili do přípravy naší oblíbené tex-mex speciality – fajitas. Výsledek je skvělý!
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na salát
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 410 kcal
- Bílkoviny 30.25 g
- Sacharidy 39.25 g
- Tuky 14.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2022/2
V únorovém Apetitu, který vychází 13. 1. 2022, jsme uctili tradice masopustními pochoutkami. Své zasloužené chvíle slávy se dočká vepřové sádlo i netradiční kousky vepřového masa jako je jazyk, ossobuco či vepřové uši. Myslíme ovšem i na ty, kteří masu neholdují, na zoubek se totiž podíváme nemasu, chlebovníku (jackfruitu) a seitanu. Potřebujete-li uprostřed zimy trochu rozpálit, vhod vám určitě přijde ochutnávka z pořádně pikantní Chilli kuchařky. Vaši duši pak určitě ukonejší a zahřejí teplé dezerty nebo vydatné polévky. Srdce se vám rozbuší u romantických večeří pro dva, které můžete nejdříve společně uvařit a pak sníst. Nekonečnou lásku můžete vyznat i sladkou tečkou ve velkém stylu – máme pro vás recepty hned na dva legendární dorty, Pavlovu a dort Pupp, nebo ořechové moučníky bez lepku. Pokud je na vás šeď zimy už příliš dlouhá, vyrazte s námi na skok do barevných tropů. Recepty plné exotického ovoce vám zaručeně doslova prozáří den. Apetit, napsáno s chutí.