Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí guláš s kapií

Hovězí guláš s kapií

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2646 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 113 g
Tuky 154 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mletá
sůl
pepř
mletý
majoránka (drhnutá)
jarní cibulka
nakrájená
na kostičky nasekaná
příloha

Postup

1

Hovězí maso pokrájíme na kostky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli s kmínem, přidáme trochu mleté papriky a zamícháme. Vložíme kostky masa a orestujeme po všech stranách. pod pokličkou pak dusíme na mírném ohni za občasného zamíchání a podlití.

2

Maso osolíme, opepříme, přidáme protlak, případně trochu vody a opět dusíme pod pokličkou. Když je maso skoro měkké, šťávu vydusíme a zaprášíme moukou. Za stálého míchání ji osmažíme a rozředíme vodou tak, aby omáčka byla řidší. Přidáme prolisovaný česnek a dusíme na mírném ohni doměkka.

3

Nakonec vsypeme lžíci červené papriky, majoránku a ještě necjáme přejít varem.Porce guláše posypeme posekanou cibulkou a kapií. Podáváme s měkkým chlebem.

Autor: dagicap

Apetit magazín