Suroviny
hovězí maso
800
g
sádlo
90
g
cibule
3
ks
mletá
sůl
pepř
mletý
rajčatový protlak
1
PL
česnek
2
majoránka (drhnutá)
jarní cibulka
nakrájená
na kostičky nasekaná
příloha
Postup
1
Hovězí maso pokrájíme na kostky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli s kmínem, přidáme trochu mleté papriky a zamícháme. Vložíme kostky masa a orestujeme po všech stranách. pod pokličkou pak dusíme na mírném ohni za občasného zamíchání a podlití.
2
Maso osolíme, opepříme, přidáme protlak, případně trochu vody a opět dusíme pod pokličkou. Když je maso skoro měkké, šťávu vydusíme a zaprášíme moukou. Za stálého míchání ji osmažíme a rozředíme vodou tak, aby omáčka byla řidší. Přidáme prolisovaný česnek a dusíme na mírném ohni doměkka.
3
Nakonec vsypeme lžíci červené papriky, majoránku a ještě necjáme přejít varem.Porce guláše posypeme posekanou cibulkou a kapií. Podáváme s měkkým chlebem.