Ragú jako od maminky.
Suroviny
cibule
1
ks
nadrobno
máslo
100
g
plec
1
kg
loupaná, na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí
1,5
l
nebo voda
mouka pšeničná hladká
30
g
mrkev
500
g
na špalíky, tvar stříšky
cukr
špetka
Postup
1
V hrnci rozehřejte 50 g másla a opékejte na něm cibuli do světle zlaté barvy; trvá to asi 6 minut.
2
Přidejte kostky masa, osolte, opepřete a opékejte dalších 10–15 minut dohněda. Zalijte vývarem nebo vodou a přiklopené duste doměkka asi 1–1,5 hodiny.
3
Mezitím nechte zpěnit na 30 g másla hladkou mouku a míchejte asi minutu.
4
Když je maso téměř měkké (asi 15 minut před koncem dušení), přisypte do hrnce mrkev a přidejte jíšku.
5
Hotové jídlo dosolte podle chuti, případně chuť dotáhněte špetkou cukru. Vypněte plotýnku a v hrnci rozmíchejte zbylý kousek másla pro zjemnění chuti. Podávejte s vařenými bramborami posypanými nasekanou pažitkou a omaštěnými máslem.
Komentáře
Martina Zrubecová
27.10.2015 17:50
jednoduché ale velmi dobré
jednoduché ale velmi dobré