Hovězí loupaná plec v mrkvi

Hovězí loupaná plec v mrkvi

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 (52)
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3671 kcal
Bílkoviny 270 g
Sacharidy 168 g
Tuky 209 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ragú jako od maminky

Suroviny

cibule 1 ks
nadrobno
máslo 100 g
plec 1 kg
loupaná, na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí 1.5 l
nebo voda
mouka pšeničná hladká 30 g
mrkev 500 g
na špalíky, tvar stříšky
cukr špetka

1 V hrnci rozehřejte 50 g másla a opékejte na něm cibuli do světle zlaté barvy; trvá to asi 6 minut. Přidejte kostky masa, osolte, opepřete a opékejte dalších 10–15 minut dohněda. Zalijte vývarem nebo vodou a přiklopené duste doměkka asi 1–1,5 hodiny. Mezitím nechte zpěnit na 30 g másla hladkou mouku a míchejte asi minutu.

2 Když je maso téměř měkké (asi 15 minut před koncem dušení), přisypte do hrnce mrkev a přidejte jíšku.

3 Hotové jídlo dosolte podle chuti, případně chuť dotáhněte špetkou cukru. Vypněte plotýnku a v hrnci rozmíchejte zbylý kousek másla pro zjemnění chuti. Podávejte s vařenými bramborami posypanými nasekanou pažitkou a omaštěnými máslem.

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit