0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí loupaná plec v mrkvi

Hovězí loupaná plec v mrkvi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí loupaná plec v mrkvi

4.6/5 Počet hodnocení: 60
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3671 kcal
Bílkoviny 270 g
Sacharidy 168 g
Tuky 209 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ragú jako od maminky.

Suroviny

cibule 1 ks
nadrobno
máslo 100 g
plec 1 kg
loupaná, na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí 1,5 l
nebo voda
mouka pšeničná hladká 30 g
mrkev 500 g
na špalíky, tvar stříšky
cukr špetka

Postup

1

V hrnci rozehřejte 50 g másla a opékejte na něm cibuli do světle zlaté barvy; trvá to asi 6 minut.

2

Přidejte kostky masa, osolte, opepřete a opékejte dalších 10–15 minut dohněda. Zalijte vývarem nebo vodou a přiklopené duste doměkka asi 1–1,5 hodiny.

3

Mezitím nechte zpěnit na 30 g másla hladkou mouku a míchejte asi minutu.

4

Když je maso téměř měkké (asi 15 minut před koncem dušení), přisypte do hrnce mrkev a přidejte jíšku.

5

Hotové jídlo dosolte podle chuti, případně chuť dotáhněte špetkou cukru. Vypněte plotýnku a v hrnci rozmíchejte zbylý kousek másla pro zjemnění chuti. Podávejte s vařenými bramborami posypanými nasekanou pažitkou a omaštěnými máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Komentáře

Martina Zrubecová

jednoduché ale velmi dobré

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč