Hovězí loupaná plec v mrkvi je pochoutka především pro děti. Mrkev dodá masu nasládlou chuť a příjemně ho doplní. Jako přílohu volte vařené brambory maštěné máslem nebo vařené ve slupce. Hovězí na mrkvi chutná stejně nezapomenutelně, jako ragú od maminky.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte 50 g másla a opékejte na něm cibuli do světle zlaté barvy; trvá to asi 6 minut.
Přidejte kostky masa, osolte, opepřete a opékejte dalších 10–15 minut dohněda. Zalijte vývarem nebo vodou a přiklopené duste doměkka asi 1–1,5 hodiny.
Mezitím nechte zpěnit na 30 g másla hladkou mouku a míchejte asi minutu.
Když je maso téměř měkké (asi 15 minut před koncem dušení), přisypte do hrnce mrkev a přidejte jíšku.
Hotové jídlo dosolte podle chuti, případně chuť dotáhněte špetkou cukru. Vypněte plotýnku a v hrnci rozmíchejte zbylý kousek másla pro zjemnění chuti. Podávejte s vařenými bramborami posypanými nasekanou pažitkou a omaštěnými máslem.
Komentáře
jednoduché ale velmi dobré