Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí loupaná plec v mrkvi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 65
Do dvou hodin Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3859 kcal
Bílkoviny 350 g
Sacharidy 170 g
Tuky 189 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí loupaná plec v mrkvi je pochoutka především pro děti. Mrkev dodá masu nasládlou chuť a příjemně ho doplní. Jako přílohu volte vařené brambory maštěné máslem nebo vařené ve slupce. Hovězí na mrkvi chutná stejně nezapomenutelně, jako ragú od maminky.

Suroviny

nadrobno
máslo 100 g
na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí 1,5 l
nebo voda
mrkev 500 g
na špalíky, tvar stříšky
cukr 1 špetka

Postup

1

V hrnci rozehřejte 50 g másla a opékejte na něm cibuli do světle zlaté barvy; trvá to asi 6 minut.

2

Přidejte kostky masa, osolte, opepřete a opékejte dalších 10–15 minut dohněda. Zalijte vývarem nebo vodou a přiklopené duste doměkka asi 1–1,5 hodiny.

3

Mezitím nechte zpěnit na 30 g másla hladkou mouku a míchejte asi minutu.

4

Když je maso téměř měkké (asi 15 minut před koncem dušení), přisypte do hrnce mrkev a přidejte jíšku.

5

Hotové jídlo dosolte podle chuti, případně chuť dotáhněte špetkou cukru. Vypněte plotýnku a v hrnci rozmíchejte zbylý kousek másla pro zjemnění chuti. Podávejte s vařenými bramborami posypanými nasekanou pažitkou a omaštěnými máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Komentáře

27.10.2015 17:50

jednoduché ale velmi dobré

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...