0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušená hovězí plec na šalotce

Dušená hovězí plec na šalotce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dušená hovězí plec na šalotce

3.6 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3120 kcal
Bílkoviny 205 g
Sacharidy 62 g
Tuky 226 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapomeňte na školní jídelnu. Šťavnaté hovězí se smetanovým špenátem vás dostane.

Suroviny

plec 800 g
hovězí, loupaná
slanina 80 g
obyčejná, uzená, bílá, na špalíčky
sůl
pepř
sádlo 100 g
šalotka 100 g
na klínky
mouka pšeničná hladká 20 g
vývar hovězí 200 ml
špenát 400 g
listový, mražený, lze nahradit sekaným
máslo 1 PL
cibule 1 ks
malá, nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
smetana ke šlehání 50 ml
brambory vařené
k podávání

1 Maso protkněte slaninou – nožem do něj udělejte hluboké díry a do nich nacpěte slaninu. Osolte, opepřete a zprudka opečte na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Šalotku osmahněte na sádle dozlatova, přidejte maso, zalijte vývarem a přiklopené duste asi 1,5 hodiny doměkka. Pak maso vyjměte a šťávu vařte tak dlouho, až se tuk začne oddělovat do mastných ok. Zaprašte moukou a dobře ji rozmíchejte, zalijte vývarem, rozšlehejte a 20 minut provařte.

2 V jiné pánvi rozehřejte máslo, zpěňte na něm cibuli s česnekem, přidejte špenát, osolte, podlijte smetanou a duste přiklopené, až se rozmrazí.

3 Porce masa podlijte šťávou a podávejte se špenátem a vařenými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit