Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušená hovězí plec na šalotce
Dušená hovězí plec na šalotce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dušená hovězí plec na šalotce

3.8/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3264 kcal
Bílkoviny 269 g
Sacharidy 62 g
Tuky 210 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapomeňte na školní jídelnu. Šťavnaté hovězí se smetanovým špenátem vás dostane.

Suroviny

hovězí, loupaná
obyčejná, uzená, bílá, na špalíčky
sůl
pepř
sádlo 100 g
na klínky
vývar hovězí 200 ml
listový, mražený, lze nahradit sekaným
malá, nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
k podávání

Postup

1

Maso protkněte slaninou – nožem do něj udělejte hluboké díry a do nich nacpěte slaninu. Osolte, opepřete a zprudka opečte na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Šalotku osmahněte na sádle dozlatova, přidejte maso, zalijte vývarem a přiklopené duste asi 1,5 hodiny doměkka. Pak maso vyjměte a šťávu vařte tak dlouho, až se tuk začne oddělovat do mastných ok. Zaprašte moukou a dobře ji rozmíchejte, zalijte vývarem, rozšlehejte a 20 minut provařte.

2

V jiné pánvi rozehřejte máslo, zpěňte na něm cibuli s česnekem, přidejte špenát, osolte, podlijte smetanou a duste přiklopené, až se rozmrazí.

3

Porce masa podlijte šťávou a podávejte se špenátem a vařenými bramborami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín