Zapomeňte na školní jídelnu. Šťavnaté hovězí se smetanovým špenátem vás dostane.
Suroviny
1 Maso protkněte slaninou – nožem do něj udělejte hluboké díry a do nich nacpěte slaninu. Osolte, opepřete a zprudka opečte na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Šalotku osmahněte na sádle dozlatova, přidejte maso, zalijte vývarem a přiklopené duste asi 1,5 hodiny doměkka. Pak maso vyjměte a šťávu vařte tak dlouho, až se tuk začne oddělovat do mastných ok. Zaprašte moukou a dobře ji rozmíchejte, zalijte vývarem, rozšlehejte a 20 minut provařte.
2 V jiné pánvi rozehřejte máslo, zpěňte na něm cibuli s česnekem, přidejte špenát, osolte, podlijte smetanou a duste přiklopené, až se rozmrazí.
3 Porce masa podlijte šťávou a podávejte se špenátem a vařenými bramborami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Výběr pro milovníky poctivé porce masa(42 receptů)