Svěží chuťovka z čerstvého rybího masa
Suroviny
losos
750
g
syrový, v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý
lze nahradit limetkovou
balzamikový ocet
lze nahradit červeným vinným octem
kopr
1
PL
nasekaný
snítky na ozdobu
jarní cibulka
1
ks
lze vynechat
čtvercové slané krekry na podávání
na ozdobu
Postup
1
Lososa zbavte kůže a ostrým nožem ho nasekejte najemno.
2
Pak z masa vytvořte hromádku (dobře to jde pomocí cukrářské stěrky) a tu ještě rozsekejte.
3
Dokonale rozmělněné maso dejte do nekovové misky, osolte, opepřete, přidejte citronovou nebo limetkovou šťávu a podle chuti pár kapek balzamikového nebo červeného vinného octa, případně obojí.
4
Nakonec ještě vmíchejte nasekaný kopr; pokud dáváte přednost výraznější chuti, můžete přidat jemně nasekanou jarní cibulku.
5
Krekry rozdělte na talíř, na ně dejte lžíci lososového tataráku, ozdobte snítkou kopru a kouskem limetky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Silvestrovské menu(6 receptů )
- Tvarůžkový, lososový, z chřestu i klasický: 12 receptů na tatarák(12 receptů )