0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lososový tatarák s jarní cibulkou

Lososový tatarák s jarní cibulkou

3.5/5 Počet hodnocení: 36
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1563 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 5 g
Tuky 90 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží chuťovka z čerstvého rybího masa

Suroviny

losos 750 g
syrový, v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová šťáva
lze nahradit limetkovou
balzamikový ocet
lze nahradit červeným vinným octem
kopr 1 PL
nasekaný
snítky na ozdobu
jarní cibulka 1 ks
lze vynechat
čtvercové slané krekry na podávání
na ozdobu

Postup

1

Lososa zbavte kůže a ostrým nožem ho nasekejte najemno.

2

Pak z masa vytvořte hromádku (dobře to jde pomocí cukrářské stěrky) a tu ještě rozsekejte.

3

Dokonale rozmělněné maso dejte do nekovové misky, osolte, opepřete, přidejte citronovou nebo limetkovou šťávu a podle chuti pár kapek balzamikového nebo červeného vinného octa, případně obojí.

4

Nakonec ještě vmíchejte nasekaný kopr; pokud dáváte přednost výraznější chuti, můžete přidat jemně nasekanou jarní cibulku.

5

Krekry rozdělte na talíř, na ně dejte lžíci lososového tataráku, ozdobte snítkou kopru a kouskem limetky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč