0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lososový tatarák s jarní cibulkou

Lososový tatarák s jarní cibulkou

3.5 / 5. Počet hodnocení: 36
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1563 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 5 g
Tuky 90 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží chuťovka z čerstvého rybího masa

Suroviny

losos 750 g
syrový, v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva
lze nahradit limetkovou
balzamikový ocet
lze nahradit červeným vinným octem
kopr 1 PL
nasekaný
kopr
snítky na ozdobu
jarní cibulka 1 ks
lze vynechat
čtvercové slané krekry na podávání
limeta
na ozdobu

Postup

1

Lososa zbavte kůže a ostrým nožem ho nasekejte najemno.

2

Pak z masa vytvořte hromádku (dobře to jde pomocí cukrářské stěrky) a tu ještě rozsekejte.

3

Dokonale rozmělněné maso dejte do nekovové misky, osolte, opepřete, přidejte citronovou nebo limetkovou šťávu a podle chuti pár kapek balzamikového nebo červeného vinného octa, případně obojí.

4

Nakonec ještě vmíchejte nasekaný kopr; pokud dáváte přednost výraznější chuti, můžete přidat jemně nasekanou jarní cibulku.

5

Krekry rozdělte na talíř, na ně dejte lžíci lososového tataráku, ozdobte snítkou kopru a kouskem limetky.

Související články

Jak vykostit lososa
  • Tipy a triky

Jak vykostit lososa

Chystáte se podávat ryby dětem? Nebo si chcete doma připravit tatarák z lososa? Vykostěné filety vám usnadní práci. Vykostit můžete v podstatě jakýkoli rybí filet, opravdu výborně to funguje u lososa. Má totiž velké kosti, které jsou dobře...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit