0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hrstková polévka minestrone

Hrstková polévka minestrone

3.9/5 Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2099 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 243 g
Tuky 71 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tuto sytou polévku plnou vitaminů máme od majitele příjemného brněnského bistra Franz a od té doby ji vaříme často a rádi!

Suroviny

cibule 4 ks
olivový olej 5 PL
rajče 1,5 kg
nakrájená nahrubo
sůl a pepř
krupicový cukr 1 ČL
mrkev 3 ks
nakrájená na kostičky
celer 1 ks
očištěná a nakrájená na kostičky
vývar zeleninový 1,5 l
brambory 1 ks
nakrájená na kostičky
nakrájená na proužky
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 1
nakrájený na plátky
na plátky
parmazán a bazalkové pesto k podávání

Postup

1

Čočku přeberte a nechte spolu s cizrnou namočenou přes noc ve studené vodě.

2

Dvě cibule nakrájejte nahrubo a orestujte na 2 lžících olivového oleje. Přidejte rajčata a dochuťte solí, pepřem a cukrem. Nechte zhruba půl hodiny vařit na mírném ohni, potom odstavte a propasírujte.

3

Zbylé dvě cibule nakrájejte nadrobno a opečte na 2 lžících olivového oleje. Přidejte mrkev a celer, orestujte a přisypte slitou cizrnu a čočku. Zalijte vývarem. Přidejte brambory, kapustu, cuketu a řapíkatý celer a vařte doměkka.

4

Žampiony orestujte na zbylé lžíci oleje a vmíchejte spolu s rajčatovou omáčkou do polévky. Dochuťte solí a pepřem a před podáváním ozdobte pestem a strouhaným parmazánem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč