Hrstková polévka minestrone

Hrstková polévka minestrone

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2099 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 243 g
Tuky 71 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tuto sytou polévku plnou vitaminů máme od majitele příjemného brněnského bistra Franz a od té doby ji vaříme často a rádi!

Související recepty

Suroviny

cizrna hrst
čočka hrst
cibule 4 ks
olivový olej 5 PL
rajčata 1.5 kg
nakrájená nahrubo
sůl a pepř
krupicový cukr 1 ČL
mrkev 3 ks
nakrájená na kostičky
celer 1 ks
očištěná a nakrájená na kostičky
vývar zeleninový 1.5 l
brambory 1 ks
nakrájená na kostičky
kapusta 1
nakrájená na proužky
cuketa 1 ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 1
nakrájený na plátky
žampiony 7 ks
na plátky
parmazán a bazalkové pesto k podávání

1 Čočku přeberte a nechte spolu s cizrnou namočenou přes noc ve studené vodě.

2 Dvě cibule nakrájejte nahrubo a orestujte na 2 lžících olivového oleje. Přidejte rajčata a dochuťte solí, pepřem a cukrem. Nechte zhruba půl hodiny vařit na mírném ohni, potom odstavte a propasírujte.

3 Zbylé dvě cibule nakrájejte nadrobno a opečte na 2 lžících olivového oleje. Přidejte mrkev a celer, orestujte a přisypte slitou cizrnu a čočku. Zalijte vývarem. Přidejte brambory, kapustu, cuketu a řapíkatý celer a vařte doměkka.

4 Žampiony orestujte na zbylé lžíci oleje a vmíchejte spolu s rajčatovou omáčkou do polévky. Dochuťte solí a pepřem a před podáváním ozdobte pestem a strouhaným parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit