Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrstková polévka minestrone

Recept na tuto sytou polévku plnou vitaminů máme od majitele příjemného brněnského bistra Franz a od té doby ji vaříme často a rádi!

Vydání: 2015/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ namáčení
PT40M
Vaření 0:40
Polévka

Ingredience

    • hrst cizrny
    • hrst čočky
    • 4 cibule
    • 5 lžic olivového oleje
    • 1,5kg rajčat, nakrájených nahrubo
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 3 střední mrkve, nakrájené na kostičky
    • menší bulva celeru, očištěná a nakrájená na kostičky
    • 1,5 litru zeleninového vývaru
    • 1 větší brambora, nakrájená na kostičky
    • 1/4 hlávky kapusty, nakrájená na proužky
    • 1 menší cuketa, nakrájená na kostičky
    • 1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na plátky
    • 7 žampionů, na plátky
    • parmazán a bazalkové pesto k podávání

Příprava jídla

1 Čočku přeberte a nechte spolu s cizrnou namočenou přes noc ve studené vodě.

2 Dvě cibule nakrájejte nahrubo a orestujte na 2 lžících olivového oleje. Přidejte rajčata a dochuťte solí, pepřem a cukrem. Nechte zhruba půl hodiny vařit na mírném ohni, potom odstavte a propasírujte.

3 Zbylé dvě cibule nakrájejte nadrobno a opečte na 2 lžících olivového oleje. Přidejte mrkev a celer, orestujte a přisypte slitou cizrnu a čočku. Zalijte vývarem. Přidejte brambory, kapustu, cuketu a řapíkatý celer a vařte doměkka.

4 Žampiony orestujte na zbylé lžíci oleje a vmíchejte spolu s rajčatovou omáčkou do polévky. Dochuťte solí a pepřem a před podáváním ozdobte pestem a strouhaným parmazánem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krůtí sendvič

Americké lívance s domácím slaným karamelem

Lososové karbanátky s teplým čočkovým salátem a dipem z pečené řepy

Singapurské nudle

REKLAMA

Přidat komentář