Hrstková polévka minestrone

Hrstková polévka minestrone

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2099 kcal
Bílkoviny 64 g
Cukr 243 g
Tuky 71 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Recept na tuto sytou polévku plnou vitaminů máme od majitele příjemného brněnského bistra Franz a od té doby ji vaříme často a rádi!

Suroviny

cizrna hrst
čočka hrst
cibule 4 ks
olivový olej 5 PL
rajčata 1.5 kg
nakrájená nahrubo
sůl a pepř
krupicový cukr 1 ČL
mrkev 3 ks
nakrájená na kostičky
celer 1 ks
očištěná a nakrájená na kostičky
vývar zeleninový 1.5 l
brambory 1 ks
nakrájená na kostičky
kapusta 1
nakrájená na proužky
cuketa 1 ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 1
nakrájený na plátky
žampiony 7 ks
na plátky
parmazán a bazalkové pesto k podávání

1 Čočku přeberte a nechte spolu s cizrnou namočenou přes noc ve studené vodě.

2 Dvě cibule nakrájejte nahrubo a orestujte na 2 lžících olivového oleje. Přidejte rajčata a dochuťte solí, pepřem a cukrem. Nechte zhruba půl hodiny vařit na mírném ohni, potom odstavte a propasírujte.

3 Zbylé dvě cibule nakrájejte nadrobno a opečte na 2 lžících olivového oleje. Přidejte mrkev a celer, orestujte a přisypte slitou cizrnu a čočku. Zalijte vývarem. Přidejte brambory, kapustu, cuketu a řapíkatý celer a vařte doměkka.

4 Žampiony orestujte na zbylé lžíci oleje a vmíchejte spolu s rajčatovou omáčkou do polévky. Dochuťte solí a pepřem a před podáváním ozdobte pestem a strouhaným parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit