Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

mléko 175 ml
máslo 2 PL
rozpuštěné
žloutek 1 ks
mouka pšeničná polohrubá 70 g
sůl špetka
kypřicí prášek do pečiva špetka
bílek 1 ks
vanilkový cukr 1 PL
jablka 2 ks
čaj matcha
nebo zel. potrav. barvivo

Plech na koláčky vymažeme rozpuštěným máslem a dáme na chvíli do lednice. Máslo,žloutek a mléko dobře rozmícháme. Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva a vmícháme do tekuté směsi. Necháme asi 20 min odležet. Mezitím oloupeme jablka,vykrojíme jádřinec a nakrájíme na 6 mm silné plátky. Vyšleháme dotuha bílek s vanilkovým  cukrem a vmícháme do odpočatého těsta. Plátky jablek vložíme do prohlubní plechu a zalijeme těstem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 20 min. Po pečení pocukrujeme. 

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit