0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečné lívanečky s brandy máslem

Jablečné lívanečky s brandy máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečné lívanečky s brandy máslem

4.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2980 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 435 g
Tuky 102 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lívanečky jsou krásně nadýchané, jablka voní po brandy a zmrzlina se pomalu roztéká. Znáte něco lepšího?

 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vrchovatá lžička
sůl
vejce 1 ks
mléko 200 ml
slunečnicový olej
na smažení
vanilková zmrzlina
k podávání
Na jablečný přeliv
třtinový cukr 250 g
jemný
máslo 100 g
brandy 2 PL
jablko 4 ks
velká, oloupaná, na osminky

1 Mouku a prášek do pečiva dejte do velké mísy, přidejte špetku soli a dobře promíchejte. Přidejte vejce a trochu mléka a propracujte dohladka. Poté přilijte zbytek mléka a zpracujte na řídké těsto.

2 Rozehřejte lívanečník, kolečka vymažte trochou oleje a rozlijte do nich po malé naběračce těsta. Nechte jednu minutu, aby lívanečky začaly nabývat, pak otočte a smažte půl minuty z druhé strany, dokud nejsou zlatavé a nadýchané. Dejte do nahřáté mísy – udržujte je teplé – a postupně zpracujte všechno těsto.

3 Vrhněte se na jablečný přeliv: cukr a máslo dejte do pánve a na středním plameni zahřívejte, pak nechte probublávat a za stálého míchání vařte 5 minut. Přidejte brandy a jablečné dílky. Vařte sedm minut, dokud jablka nezměknou. Podávejte s lívanečky, přelité jablečnou šťávou a kopečkem zmrzliny.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč