Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné lívanečky s brandy máslem
Jablečné lívanečky s brandy máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečné lívanečky s brandy máslem

4.9/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2980 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 435 g
Tuky 102 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lívanečky jsou krásně nadýchané, jablka voní po brandy a zmrzlina se pomalu roztéká. Znáte něco lepšího?

 

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vrchovatá lžička
sůl
vejce 1 ks
mléko 200 ml
slunečnicový olej
na smažení
vanilková zmrzlina
k podávání
Na jablečný přeliv
třtinový cukr 250 g
jemný
máslo 100 g
velká, oloupaná, na osminky

Postup

1

Mouku a prášek do pečiva dejte do velké mísy, přidejte špetku soli a dobře promíchejte. Přidejte vejce a trochu mléka a propracujte dohladka. Poté přilijte zbytek mléka a zpracujte na řídké těsto.

2

Rozehřejte lívanečník, kolečka vymažte trochou oleje a rozlijte do nich po malé naběračce těsta. Nechte jednu minutu, aby lívanečky začaly nabývat, pak otočte a smažte půl minuty z druhé strany, dokud nejsou zlatavé a nadýchané. Dejte do nahřáté mísy – udržujte je teplé – a postupně zpracujte všechno těsto.

3

Vrhněte se na jablečný přeliv: cukr a máslo dejte do pánve a na středním plameni zahřívejte, pak nechte probublávat a za stálého míchání vařte 5 minut. Přidejte brandy a jablečné dílky. Vařte sedm minut, dokud jablka nezměknou. Podávejte s lívanečky, přelité jablečnou šťávou a kopečkem zmrzliny.

[[nid:31477]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín