0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečné lívance s vlašskými ořechy a javorovým sirupem

Jablečné lívance s vlašskými ořechy a javorovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečné lívance s vlašskými ořechy a javorovým sirupem

4.4/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1064 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 159 g
Tuky 32 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky jablíčku nejsou tyhle lívance suché a zároveň si vystačíte s menším množstvím mouky než u běžných receptů. Můžete je podávat s jinými oříšky – dobré budou třeba čerstvě vyloupané lískové. Nebo je příště zkuste dát namleté přímo do těsta.

Suroviny

středně velké
mléko 240 ml
plnotučné
třtinový cukr 3 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
máslo 1 PL
rozpuštěné + další na opékání
mouka pšeničná hladká 120 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1 ČL
mletá
sůl 1 špetka
K podávání
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané nahrubo
javorový sirup
podle chuti

Postup

1

Do mísy najemno nastrouhejte oloupané jablíčko. Přidejte mléko, cukr, vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo a metlou promíchejte. Ke směsi do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, skořici a špetku soli a umíchejte hladké těsto.

2

Na středním ohni rozpalte lívanečník nebo pánev a na troše másla postupně opékejte lívance 2–3 minuty z jedné strany, pak otočte a dopečte další 2 minuty z druhé strany dozlatova.

3

Podávejte posypané nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a přelité javorovým sirupem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč