Jablečné lívance s vlašskými ořechy a javorovým sirupem

Jablečné lívance s vlašskými ořechy a javorovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečné lívance s vlašskými ořechy a javorovým sirupem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1064 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 159 g
Tuky 32 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky jablíčku nejsou tyhle lívance suché a zároveň si vystačíte s menším množstvím mouky než u běžných receptů. Můžete je podávat s jinými oříšky – dobré budou třeba čerstvě vyloupané lískové. Nebo je příště zkuste dát namleté přímo do těsta.

Suroviny

jablko 1 ks
středně velké
mléko 240 ml
plnotučné
třtinový cukr 3 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
máslo 1 PL
rozpuštěné + další na opékání
mouka pšeničná hladká 120 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1 ČL
mletá
sůl 1 špetka
K podávání
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané nahrubo
javorový sirup
podle chuti

Postup

1

Do mísy najemno nastrouhejte oloupané jablíčko. Přidejte mléko, cukr, vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo a metlou promíchejte. Ke směsi do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, skořici a špetku soli a umíchejte hladké těsto.

2

Na středním ohni rozpalte lívanečník nebo pánev a na troše másla postupně opékejte lívance 2–3 minuty z jedné strany, pak otočte a dopečte další 2 minuty z druhé strany dozlatova.

3

Podávejte posypané nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a přelité javorovým sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit