Jablečné lívance s vlašskými ořechy a javorovým sirupem

Jablečné lívance s vlašskými ořechy a javorovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečné lívance s vlašskými ořechy a javorovým sirupem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1064 kcal
Bílkoviny 27 g
Cukr 159 g
Tuky 32 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky jablíčku nejsou tyhle lívance suché a zároveň si vystačíte s menším množstvím mouky než u běžných receptů. Můžete je podávat s jinými oříšky – dobré budou třeba čerstvě vyloupané lískové. Nebo je příště zkuste dát namleté přímo do těsta.

Související recepty

Suroviny

jablka 1 ks
středně velké
mléko 240 ml
plnotučné
třtinový cukr 3 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
máslo 1 PL
rozpuštěné + další na opékání
mouka pšeničná hladká 120 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1 ČL
mletá
sůl 1 špetka
K podávání
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané nahrubo
javorový sirup
podle chuti

Postup

1

Do mísy najemno nastrouhejte oloupané jablíčko. Přidejte mléko, cukr, vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo a metlou promíchejte. Ke směsi do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, skořici a špetku soli a umíchejte hladké těsto.

2

Na středním ohni rozpalte lívanečník nebo pánev a na troše másla postupně opékejte lívance 2–3 minuty z jedné strany, pak otočte a dopečte další 2 minuty z druhé strany dozlatova.

3

Podávejte posypané nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a přelité javorovým sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit