Superjednoduchý a superrychlý dezert, který můžete připravit i v mikrovlnce.
Suroviny
jablko
2
ks
středně velká pevná zelená, nepříliš sladká
datle
85
g
sušené, nahrubo
švestky
85
g
sušené, nahrubo
krupicový cukr
2
PL
světlý, přírodní
perníkové koření
1
ČL
pomeranč
1
ks
malý, šťáva a nastrouhaná kůra
Postup
1
Každé jablíčko napříč rozřízněte a vykrojte jádřinec tak, aby vznikla jakási miska.
2
Zbylé ingredience kromě pomerančové šťávy promíchejte a vzniklou směsí naplňte důlky v jablkách. Vložte do misky vhodné do mikrovlnky a přelijte pomerančovou šťávou. Přikryjte a pečte na středním stupni šest minut, až jablka zkřehnou. Pokud nemáte mikrovlnku, stejnou službu vám prokáže trouba rozpálená na 180 °C a zapékací miska.
3
Podávejte s trochou zakysané smetany.