Zapečené jablíčko

Zapečené jablíčko

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 500 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 115 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superjednoduchý a superrychlý dezert, který můžete připravit i v mikrovlnce.

Suroviny

jablka 2 ks
středně velká pevná zelená, nepříliš sladká
datle 85 g
sušené, nahrubo
švestky 85 g
sušené, nahrubo
krupicový cukr 2 PL
světlý, přírodní
perníkové koření 1 ČL
pomeranč 1 ks
malý, šťáva a nastrouhaná kůra

1Každé jablíčko napříč rozřízněte a vykrojte jádřinec tak, aby vznikla jakási miska.
 

2Zbylé ingredience kromě pomerančové šťávy promíchejte a vzniklou směsí naplňte důlky v jablkách. Vložte do misky vhodné do mikrovlnky a přelijte pomerančovou šťávou. Přikryjte a pečte na středním stupni šest minut, až jablka zkřehnou. Pokud nemáte mikrovlnku, stejnou službu vám prokáže trouba rozpálená na 180 °C a zapékací miska.
 

3Podávejte s trochou zakysané smetany.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit