0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené jablíčko

Zapečené jablíčko

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 500 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 115 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superjednoduchý a superrychlý dezert, který můžete připravit i v mikrovlnce.

Suroviny

jablko 2 ks
středně velká pevná zelená, nepříliš sladká
datle 85 g
sušené, nahrubo
švestky 85 g
sušené, nahrubo
krupicový cukr 2 PL
světlý, přírodní
perníkové koření 1 ČL
pomeranč 1 ks
malý, šťáva a nastrouhaná kůra

1Každé jablíčko napříč rozřízněte a vykrojte jádřinec tak, aby vznikla jakási miska.
 

2Zbylé ingredience kromě pomerančové šťávy promíchejte a vzniklou směsí naplňte důlky v jablkách. Vložte do misky vhodné do mikrovlnky a přelijte pomerančovou šťávou. Přikryjte a pečte na středním stupni šest minut, až jablka zkřehnou. Pokud nemáte mikrovlnku, stejnou službu vám prokáže trouba rozpálená na 180 °C a zapékací miska.
 

3Podávejte s trochou zakysané smetany.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit