Staročeský sladký nákyp díky vyváženému složení zastoupí hlavní jídlo. Jáhly dodají energii ze sacharidů, a také bílkoviny, jablka doplní vlákninu. Inspirovali jsme se receptem na jahelník Hanky Zemanové, který převzala blogerka Kitchenette: původní sušené švestky, které je třeba namáčet, pro zjednodušení nahradila domácími povidly. Recept na jahelník s jablky a povidly můžete obměnovat: kaši uvařte v jablečné šťávě, a pokud máte zásoby, přidejte k jablkům nasekané vlašské ořechy.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 116.5 kcal
- Bílkoviny 2.3 g
- Sacharidy 23.95 g
- Tuky 1 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,2/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/2
K únoru, měsíci neodmyslitelně spjatému s masopustem a řadou zvyků, tradičně patří vepřové maso ve všech podobách, koblihy a palačinky. Ani jedno nebude v novém vydání Apetitu, které vychází už 12. ledna, rozhodně chybět. Pokud vás ovšem na bůček, kolínko či slaninu příliš neužije, nezoufejte. Abychom masovou nálož vyvážili, sepsali jsme pro vás totiž i recepty na 5 neotřelých večeří bez masa. Vytáhli jsme také staré kuchařské sešity a nalezeným pokrmům oblékli modernější kabátek. O své tipy, jak správně sestavit zdravou snídaňovou, obědovou či svačinovou krabičku, se s námi podělila nutriční terapeutka Lada Nosková. Život vám osladíme svůdnými dezerty z bílé čokolády, které jsou jako stvořené na oslavu svátku svatého Valentýna. Pokud by pro vás byly málo vášnivé, vsaďte na recepty z restaurace Brasileiro, které vám do kuchyně zaručeně vnesou pořádně žhavé brazilské rytmy. Apetit, napsáno s chutí.