Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 75 min
4,2 (20x)
31. 1. 2024
Jahelník s jablky a povidly
Apetit
Jahelník s jablky a povidly
Apetit


Velmi snadné
< 75 min
4,2 (20x)

Staročeský sladký nákyp díky vyváženému složení zastoupí hlavní jídlo. Jáhly dodají energii ze sacharidů, a také bílkoviny, jablka doplní vlákninu. Inspirovali jsme se receptem na jahelník Hanky Zemanové, který převzala blogerka Kitchenette: původní sušené švestky, které je třeba namáčet, pro zjednodušení nahradila domácími povidly. Recept na jahelník s jablky a povidly můžete obměnovat: kaši uvařte v jablečné šťávě, a pokud máte zásoby, přidejte k jablkům nasekané vlašské ořechy.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

20

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

20

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 116.5 kcal
  • Bílkoviny 2.3 g
  • Sacharidy 23.95 g
  • Tuky 1 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(20 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/2

K únoru, měsíci neodmyslitelně spjatému s masopustem a řadou zvyků, tradičně patří vepřové maso ve všech podobách, koblihy a palačinky. Ani jedno nebude v novém vydání Apetitu, které vychází už 12. ledna, rozhodně chybět. Pokud vás ovšem na bůček, kolínko či slaninu příliš neužije, nezoufejte. Abychom masovou nálož vyvážili, sepsali jsme pro vás totiž i recepty na 5 neotřelých večeří bez masa. Vytáhli jsme také staré kuchařské sešity a nalezeným pokrmům oblékli modernější kabátek. O své tipy, jak správně sestavit zdravou snídaňovou, obědovou či svačinovou krabičku, se s námi podělila nutriční terapeutka Lada Nosková. Život vám osladíme svůdnými dezerty z bílé čokolády, které jsou jako stvořené na oslavu svátku svatého Valentýna. Pokud by pro vás byly málo vášnivé, vsaďte na recepty z restaurace Brasileiro, které vám do kuchyně zaručeně vnesou pořádně žhavé brazilské rytmy. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Marilyn_and_livers.jpg

V čem Marilyn Monroe předběhla svou dobu? Proč snídala vajíčka v mléce? A kterou zeleninu si nemohla odpustit?

Marilyn Monroe – hvězda filmu Někdo to rád horké a bohyně stříbrného plátna milovala jídlo i vaření. Psala vlastní recepty, které připravovala stále dokola, aby je vypilovala k dokonalosti. Jaký byl její jídelníček? Jedinečný a netypický! A většinu jídel si vařila opravdu sama, přestože si mohla dopřát vlastního kuchaře nebo večeře v restauracích.