0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodová bublanina de luxe

Jahodová bublanina de luxe
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodová bublanina de luxe

4.5 / 5. Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Na formu 20 x 30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4877 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 369 g
Tuky 327 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle koláč je o něco pracnější než úplně prostá litá těsta, odmění se ale mimořádně jemnou chutí. A s čepicí šlehačky a čerstvými jahodami jej můžete podávat jako slavnostní moučník, či dokonce dort!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 175 g
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
máslo 180 g
povolené + na vymazání
krupicový cukr 180 g
+ 1 lžíce navíc
vanilkový extrakt 1 ČL
mandle 50 g
mleté
vejce 4 ks
smetana ke šlehání 4 PL
jahody 250 g
menší, pevné, zralé
Na dokončení
smetana ke šlehání 250 ml
moučkový cukr 2 PL
jahody 200 g
na ozdobení
máta
lístečky na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku smíchejte s práškem do pečiva. V jiné míse šlehejte máslo a cukr elektrickým šlehačem do pěny, aby zesvětlala a znásobila svůj objem. Pak vlijte vanilkový extrakt a vmíchejte mleté mandle. Po jednom přidávejte vejce a vždy dobře zašlehejte. Mezi vejci přisypávejte po částech mouku. Přidejte 4 lžíce smetany a zlehka vymíchejte tekutější těsto. Jahody omyjte, osušte, zbavte stopek a pokrájejte na poloviny či čtvrtky. 

2

Formu vymažte tenkou vrstvou másla a vyložte pečicím papírem, nechte jej přečnívat po stranách. Vlijte těsto, povrch uhlaďte a poklaďte jahodami. Posypte lžící cukru. Vložte do trouby a pečte 25–30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde ven suchá.

3

Hotovou bublaninu nechte zcela vychladnout. Vyndejte ji z formy, sloupněte pečicí papír a přendejte ji na servírovací tác. Smetanu s moučkovým cukrem ušlehejte dotuha a naneste ji na bublaninu. Ozdobte čerstvými jahodami zbavenými stopek (můžete je rozpůlit či nakrájet na čtvrtky) a lístečky máty. Nakrájejte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč