Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 25 blin

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3066 kcal
Bílkoviny 215 g
Sacharidy 186 g
Tuky 173 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bliny jsou skvělým pohoštěním – fungují totiž jako minichlebíčky!

Suroviny

mléko 300 ml
vlažné
droždí sušené 1 PL
vejce 1 ks
žloutek a bílek zvlášť
mouka pohanková hladká 100 g
olej
lze nahradit máslem, na opékání
Na bliny s červenou řepou
vařená, nastrouhaná najemno
žervé či čerstvý smetanový sýr
sůl
pepř
čerstvě mletý
uvařená natvrdo
řeřicha
lze nahradit pažitkou, na ozdobení
Na bliny s makrelou
makrela 150 g
uzená
lze nahradit tučnou zakysanou smetanou
podle chuti
okurka ¼ ks
na tenoučké plátky
sezamová semínka
černá, na posypání
Na byliny s kaviárem
tučná
kaviár 3 PL
lososový
kopr snítky
na ozdobení

Postup

1

Do mléka přidejte droždí a cukr a rozmíchejte.

2

Přidejte žloutek, obě mouky a promíchejte.

3

Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte do těsta.

4

Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, těsto by mělo zhruba zdvojnásobit svůj objem.

5

Rozehřejte lívanečník či větší pánev, vytřete olejem a postupně opékejte lívance.

S ŘEPOU
Řepu promíchejte s žervé, osolte a opepřete. Na bliny dejte 1–2 lžičky řepové pomazánky a ozdobte polovinou vajíčka a řeřichou.

S MAKRELOU
Makrelu promíchejte s pomazánkovým máslem, dochuťte křenovou pastou, rozdělte na bliny a ozdobte okurkou a sezamem.

S KAVIÁREM
Na bliny dejte zhruba lžíci zakysané smetany a na ni 1–2 lžičky kaviáru. Ozdobte snítkou kopru

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín