Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ruské bliny

Bliny jsou skvělým pohoštěním – fungují totiž jako minichlebíčky!

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 25 blin
Doba přípravy: Do 10 minut
+ kynutí
PT15M
Opékání 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 300 ml vlažného mléka
    • 1 lžíce sušeného droždí
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 1 vejce, žloutek a bílek oddělený
    • 100 g pohankové mouky
    • 100 g hladké mouky
    • olej nebo máslo na opékání

    NA BLINY S ČERVENOU ŘEPOU

    • 140 g vařené červené řepy, nastrouhané najemno
    • 3 lžíce sýra žervé nebo čerstvého
    • smetanového sýra
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 8 křepelčích vajíček, uvařených natvrdo
    • řeřicha nebo pažitka na ozdobení

    NA BLINY S MAKRELOU

    • 150 g uzené makrely
    • 3 lžíce pomazánkového másla nebo tučné zakysané smetany
    • křenová pasta podle chuti
    • 1/4 okurky, na tenoučké plátky
    • černá sezamová semínka na posypání

    NA BLINY S KAVIÁREM

    • 4 lžíce tučné zakysané smetany
    • 3 lžíce lososového kaviáru
    • snítky kopru na ozdobení

Příprava jídla

1 Do mléka přidejte droždí a cukr a rozmíchejte. Přidejte žloutek, obě mouky a promíchejte. Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte do těsta. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, těsto by mělo zhruba zdvojnásobit svůj objem. Rozehřejte lívanečník či větší pánev, vytřete olejem a postupně opékejte lívance.

S ŘEPOU

Řepu promíchejte s žervé, osolte a opepřete. Na bliny dejte 1–2 lžičky řepové pomazánky a ozdobte polovinou vajíčka a řeřichou.

S MAKRELOU

Makrelu promíchejte s pomazánkovým máslem, dochuťte křenovou pastou, rozdělte na bliny a ozdobte okurkou a sezamem.

S KAVIÁREM

Na bliny dejte zhruba lžíci zakysané smetany a na ni 1–2 lžičky kaviáru. Ozdobte snítkou kopru

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Japonské lívanečky

Marocké baghrir

Indické palačinky dosa s kořeněnými bramborami

Americké lívance s banánem a slaninou

Přidat komentář