Bliny jsou skvělým pohoštěním – fungují totiž jako minichlebíčky! Ruské bliny s kaviárem, červenou řepou nebo makrelou skvěle poslouží jako pohoštění pro hosty. Navíc dávají prostor pro kombinaci chutí, které můžete libovolně obměňovat. My vsadili na tyto tři tradiční.
Suroviny
Postup
Do mléka přidejte droždí a cukr a rozmíchejte.
Přidejte žloutek, obě mouky a promíchejte.
Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte do těsta.
Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, těsto by mělo zhruba zdvojnásobit svůj objem.
Rozehřejte lívanečník či větší pánev, vytřete olejem a postupně opékejte lívance.
S ŘEPOU
Řepu promíchejte s žervé, osolte a opepřete. Na bliny dejte 1–2 lžičky řepové pomazánky a ozdobte polovinou vajíčka a řeřichou.
S MAKRELOU
Makrelu promíchejte s pomazánkovým máslem, dochuťte křenovou pastou, rozdělte na bliny a ozdobte okurkou a sezamem.
S KAVIÁREM
Na bliny dejte zhruba lžíci zakysané smetany a na ni 1–2 lžičky kaviáru. Ozdobte snítkou kopru