Indické placky v bezlepkové variantě s pikantní batátovou náplní si rozhodně zamilujete. Recept na ‚masala dosa‘ je trochu náročný na suroviny, ale i přes jejich exotický původ si troufáme tvrdit, že všechny zakoupíte ve většině supermarketů. Pokud se vám nepodaří sehnat cizrnovou a rýžovou mouku, na konci receptu vhodnou alternativu.
Suroviny
Pro 4–6 osob
Suroviny
Pro 4–6 osob
Na náplň
Na rajtu
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 4515 kcal
- Bílkoviny 102 g
- Sacharidy 521 g
- Tuky 202 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,8/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2018/2
S únorovým číslem Apetitu vám poslední zimní měsíc uteče jako voda! Příležitostí a důvodů ke zkoušení nových receptů se najde celá řada... S netradičními kousky masa si užijte nezapomenutelný masopust, na Valentýna královsky posnídejte v posteli a masopustní úterý, kterému se v některých zemích přezdívá Pancake day čili palačinkový/lívancový den, si zpříjemněte těmi nejlepšími nápady na palačinky a lívance z celého světa. To však samozřejmě není vše! Vychutnejte si nové recepty s oblíbenými fazolemi, neodolatelné jablečné dezerty či lahodné speciality ze sýra, které vás v zimě zasytí a pohladí po duši. Nezapomeňte také nalistovat další díl naší Cukrárny. Petra Stahlová vás tentokrát naučí opravdovou klasiku – legendární věnečky Paris-Brest. Apetit, napsáno s chutí.