Americké lívance s banánem a slaninou

Americké lívance s banánem a slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut Velmi snadné Na 10–12 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5219 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 543 g
Tuky 260 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na prst tlusté, nadýchané lívance se dělají na tisíc způsobů… S ovocem, s čokoládou a samozřejmě se slaninou. Přesně takové miloval i Elvis Presley!

Související recepty

Ruské bliny

Bliny jsou skvělým pohoštěním – fungují tot...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
moučkový cukr 60 g
kypřicí prášek do pečiva 20 g
sůl špetka
vejce 3 ks
mléko 550 ml
vlažného
sádlo 50 g
(nebo 80 g másla), rozpuštěného
olej
na opékání
banány 3 ks
velké, nakrájené na plátky
Na dokončení
anglická slanina 300 g
plátky
máslo 3 PL
rozpuštěného
javorový sirup 150 ml

Promíchejte suché ingredience, přidejte vejce a mléko a rozmixujte. Nakonec pomalu zašlehejte rozpuštěné sádlo nebo máslo. Pořád mixujte, aby se z tuku neudělaly žmolky a těsto bylo hladké. V případě potřeby můžete těsto trochu zředit mlékem a znovu důkladně promixovat.

2 Postupně z těsta opékejte lívance: Menší pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji, rozložte na ni kolečka banánu a vlijte zhruba naběračku těsta, opékejte dozlatova, otočte a opět na mírném plameni opékejte dozlatova. Postupně takto spotřebujte všechno těsto.

3 Anglickou slaninu vypražte dokřuprava v pánvi či na plechu v troubě. Lívance podávejte s máslem, slaninou a s javorovým sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit