Na prst tlusté, nadýchané lívance se dělají na tisíc způsobů… S ovocem, s čokoládou a samozřejmě se slaninou. Přesně takové miloval i Elvis Presley!
Suroviny
1 Promíchejte suché ingredience, přidejte vejce a mléko a rozmixujte. Nakonec pomalu zašlehejte rozpuštěné sádlo nebo máslo. Pořád mixujte, aby se z tuku neudělaly žmolky a těsto bylo hladké. V případě potřeby můžete těsto trochu zředit mlékem a znovu důkladně promixovat.
2 Postupně z těsta opékejte lívance: Menší pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji, rozložte na ni kolečka banánu a vlijte zhruba naběračku těsta, opékejte dozlatova, otočte a opět na mírném plameni opékejte dozlatova. Postupně takto spotřebujte všechno těsto.
3 Anglickou slaninu vypražte dokřuprava v pánvi či na plechu v troubě. Lívance podávejte s máslem, slaninou a s javorovým sirupem.