0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Americké lívance s banánem a slaninou

Americké lívance s banánem a slaninou

3.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Na 10–12 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5219 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 543 g
Tuky 260 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na prst tlusté, nadýchané lívance se dělají na tisíc způsobů… S ovocem, s čokoládou a samozřejmě se slaninou. Přesně takové miloval i Elvis Presley!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
moučkový cukr 60 g
kypřicí prášek do pečiva 20 g
sůl špetka
vejce 3 ks
mléko 550 ml
vlažného
sádlo 50 g
(nebo 80 g másla),rozpuštěného
olej
na opékání
banány 3 ks
velké, nakrájené na plátky
Na dokončení
anglická slanina 300 g
plátky
máslo 3 PL
rozpuštěného
javorový sirup 150 ml

Postup

1

Promíchejte suché ingredience, přidejte vejce a mléko a rozmixujte. Nakonec pomalu zašlehejte rozpuštěné sádlo nebo máslo. Pořád mixujte, aby se z tuku neudělaly žmolky a těsto bylo hladké. V případě potřeby můžete těsto trochu zředit mlékem a znovu důkladně promixovat.

2

Postupně z těsta opékejte lívance: Menší pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji, rozložte na ni kolečka banánu a vlijte zhruba naběračku těsta, opékejte dozlatova, otočte a opět na mírném plameni opékejte dozlatova. Postupně takto spotřebujte všechno těsto.

3

Anglickou slaninu vypražte dokřuprava v pánvi či na plechu v troubě. Lívance podávejte s máslem, slaninou a s javorovým sirupem.

Související články

Jak udržet lívance teplé
  • Tipy a triky

Jak udržet lívance teplé

Připravujete rodině lívanečky a rádi byste je déle udrželi teplé? Víme, jak toho docílit. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit