0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarní minestrone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1557 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 163 g
Tuky 47 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká a díky chilli papričce příjemně pikantní varianta italské polévky minestrone plná zeleniny! Klidně ji můžete podávat i při slavnostnějších příležitostech, třeba na Zelený čtvrtek!

Suroviny

koriandrová semínka 0.5 ČL
fenyklová semínka 0.5 ČL
pepř celý 0.25 ČL
olivový olej 3 PL
česnek 4 stroužky
nakrájené na plátky
jarní cibulka 6 ks
nakrájená na špalíčky
chilli paprička 0.5 ks
nakrájená na plátky (nemusí být)
citronová kůra
2 silné proužky kůry
pórek 2 ks
jen bílá a světle zelená část, nakrájená na kolečka
vývar zeleninový 1.5 l
fenykl 1 ks
bulva nakrájená na proužky + snítka na ozdobení
fazole cannellini 1 konzerva
slitá a propláchnutá
baby špenát 2 hrsti
hrášek 1 hrst
sůl

Postup

1

V hmoždíři podrťte koriandr, fenykl a pepř. V hrnci rozehřejte olej, přidejte česnek, koriandr, fenykl, pepř a zvolna opékejte, aby se česnek rozvoněl. Přidejte jarní cibulky, chilli papričku (pokud ji použijete), citronovou kůru, pórek a opékejte, aby jarní cibulky a pórek změkly.

2

Přilijte 1,5 l zeleninového vývaru a přiveďte k varu, ztlumte trochu plamen a vsypte fenykl, fazole a osolte. Vařte 5 až 10 minut, aby zelenina změkla. Přidejte špenát, hrášek, dosolte a nechte špenát jen zavadnout.

3

Podávejte zdobené snítky fenyklu.

NĚCO NAVÍC
Budete-li polévku podávat samostatně, doporučujeme doplnit ji pečivem – skvělé budou tousty zapečené se sýrem. Přidat ale můžete i prošlehané vejce, pošírované vajíčko nebo ji jen posypte parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit