
Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci
K přípravě této pizzy můžete použít i kupované korpusy na pizzu, anebo připravit těsto podle receptu na základní těsto.
Ingredience
- 150 g hotové sypké směsi na pečení ciabatty + libovolná mouka nebo semolina na poprášení
- olivový olej
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, drcené
- 80 g kadeřávku, zbaveného silných stonků a nakrájeného nahrubo
- 2 lžíce pasty ze (sluncem) sušených rajčat (koupíte ji v obchodech s italskými delikatesami)
- 2 lžíce rozinek
- 6 sardelových řezů (nemusejí být)
- 2 malá vejce
- 30 g parmazánu, nastrouhaného najemno
- sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 Těsto ze směsi na ciabattu připravte podle návodu na obalu a zapracujte do něj navíc 1/2 lžíce olivového oleje. Zakryjte a nechte na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem.
2 Mezitím v pánvi na další 1/2 lžíce olivového oleje pár minut opékejte na mírném ohni cibuli a česnek. Pak vmíchejte kadeřávek a podlij- te troškou vody. Zahřívejte, aby kadeřávek zavadl a voda se odpařila. Troubu předehřejte na 220°C.
3 Těsto rozpulte a na lehce pomoučněné ploše rozválejte na 2 ovály cca 10 x 20 cm. Oba přeneste na plech poprášený trochou mouky či semoliny a potřete rajčatovou pastou smíchanou s 1 lžící vody. Poklaďte směsí z pánve, posypte rozinkami, a chcete-li, poklaďte sardelkami. Navrch rozklepněte po 1 vejci a posypte parmazánem. Osolte, opepřete a pečte 10–15 minut, aby těsto zkřupavělo a bílky zpevnily.
Foto: Kris Kirham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář