Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci

K přípravě této pizzy můžete použít i kupované korpusy na pizzu, anebo připravit těsto podle receptu na základní těsto.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 150 g hotové sypké směsi na pečení ciabatty + libovolná mouka nebo semolina na poprášení
    • olivový olej
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 80 g kadeřávku, zbaveného silných stonků a nakrájeného nahrubo
    • 2 lžíce pasty ze (sluncem) sušených rajčat (koupíte ji v obchodech s italskými delikatesami)
    • 2 lžíce rozinek
    • 6 sardelových řezů (nemusejí být)
    • 2 malá vejce
    • 30 g parmazánu, nastrouhaného najemno
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Těsto ze směsi na ciabattu připravte podle návodu na obalu a zapracujte do něj navíc 1/2 lžíce olivového oleje. Zakryjte a nechte na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem.

2 Mezitím v pánvi na další 1/2 lžíce olivového oleje pár minut opékejte na mírném ohni cibuli a česnek. Pak vmíchejte kadeřávek a podlij- te troškou vody. Zahřívejte, aby kadeřávek zavadl a voda se odpařila. Troubu předehřejte na 220°C.

3 Těsto rozpulte a na lehce pomoučněné ploše rozválejte na 2 ovály cca 10 x 20 cm. Oba přeneste na plech poprášený trochou mouky či semoliny a potřete rajčatovou pastou smíchanou s 1 lžící vody. Poklaďte směsí z pánve, posypte rozinkami, a chcete-li, poklaďte sardelkami. Navrch rozklepněte po 1 vejci a posypte parmazánem. Osolte, opepřete a pečte 10–15 minut, aby těsto zkřupavělo a bílky zpevnily.

Foto: Kris Kirham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cannelloni s ricottou a kadeřávkem

Kadeřávkovo-řepný salát s fetou

REKLAMA

Přidat komentář