Pizza s brokolicí a krevetami

Pizza s brokolicí a krevetami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3654 kcal
Bílkoviny 446 g
Sacharidy 209 g
Tuky 105 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemáte-li rádi krevety, použijte místo nich kolečka choriza nebo je prostě vynechte.

Související recepty

Suroviny

rajčatová pasta 80 ml
cca, (v tubě ji prodávají například drogerie dm nebo Marks & Spencer)
150 g
třešinky mozzarelly lze nahradit velkou koulí, natrhaná nebo nakrájená na plátky či na kostičky
200 g
stonková brokolice lze nahradit růžičkami obyčejné, může být mražená (ta by měla být povolená před obkládáním těsta)
sušená rajčata 80 g
či polosušených rajčat v oleji, okapaných a nakrájených
krevety 20 ks
cca, vyloupaných krevet (4–5 cm), s ponechanými ocásky pro efekt
ricotta 125 g
cca, podle potřeby vykapané
parmazán
strouhaný na posypání
vločková sůl
pepř
čerstvě mletý
sušená chilli paprička drcená, dle chuti
citron
či tenká kolečka na ozdobení
NA TĚSTO
droždí 10 g
(1/4 kostky) cca 200 ml vlažné vody
krupicový cukr 0.25 ČL
mouka pšeničná polohrubá 250 g
+ na poprášení
sůl 0.5 ČL
olivový olej extra panenský 2.5 PL

1 Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi 150 ml vlažné vody a propracovávejte, až vznikne soudržné těsto. Těsto přemístěte na pomoučněný vál a důkladně hněťte, aby bylo pružné a nelepilo se. Vytvořte bochánek, poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 1,5–2 hodiny, aby zdvojnásobilo objem. Nejméně půl hodiny předem předehřejte troubu na aspoň 220 °C.

2 Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly a rozválejte či roztáhněte na zhruba kruhové placky. Položte je na 2 plechy vyložené pečicím papírem a potřete je rajčatovou pastou (ne až do krajů). Rozdělte na ně mozzarellu, brokolici, rajčata a krevety. Poklaďte lžičkami ricotty, posypte parmazánem. Osolte (jemně) a opepřete. Pečte (raději po jednom plechu) 10–15 minut, až okraje zezlátnou a všechno bude dobře prohřáté a sýry se roztaví. Posypte sušeným chilli, ozdobte citronem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Na rychlotěsto bez kynutí smíchejte v míse 330 g hladké či polohrubé mouky, 7g sáček sušeného (instantního) droždí a 1 lžičku krupicového cukru. Ve směsi udělejte důlek, přilijte 2 lžíce panenského olivového oleje a 240 ml vlažné vody. Promíchejte a ochuťte 1 lžící soli. Umíchejte lepivou hmotu, vyklopte ji na pomoučněný vál a prohněťte na hladké a pružné těsto (ručně to trvá okolo 5 minut). Hned ho rozdělte na díly, rozválejte na placky, obložte a upečte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit