0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza s brokolicí a krevetami

Pizza s brokolicí a krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza s brokolicí a krevetami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4143 kcal
Bílkoviny 482 g
Sacharidy 225 g
Tuky 137 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemáte-li rádi krevety, použijte místo nich kolečka choriza nebo je prostě vynechte.

Suroviny

rajčatová pasta 80 ml
v tubě ji prodávají například drogerie dm nebo Marks & Spencer
třešinky, lze nahradit velkou koulí, natrhaná nebo nakrájená na plátky či na kostičky
stonková, lze nahradit růžičkami obyčejné, může být mražená (ta by měla být povolená před obkládáním těsta)
sušená rajčata 80 g
či polosušených rajčat v oleji, okapaných a nakrájených
krevety 20 ks
cca, vyloupaných krevet (4–5 cm), s ponechanými ocásky pro efekt
ricotta 125 g
podle potřeby vykapané
strouhaný na posypání
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
chilli paprička
sušená, drcená, dle chuti
či tenká kolečka na ozdobení
NA TĚSTO
droždí 10 g
(1/4 kostky) cca 200 ml vlažné vody
krupicový cukr ¼ ČL
mouka pšeničná polohrubá 250 g
+ na poprášení
sůl ½ ČL
olivový olej extra panenský 2,5 PL

1 Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi 150 ml vlažné vody a propracovávejte, až vznikne soudržné těsto. Těsto přemístěte na pomoučněný vál a důkladně hněťte, aby bylo pružné a nelepilo se. Vytvořte bochánek, poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 1,5–2 hodiny, aby zdvojnásobilo objem. Nejméně půl hodiny předem předehřejte troubu na aspoň 220 °C.

2 Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly a rozválejte či roztáhněte na zhruba kruhové placky. Položte je na 2 plechy vyložené pečicím papírem a potřete je rajčatovou pastou (ne až do krajů). Rozdělte na ně mozzarellu, brokolici, rajčata a krevety. Poklaďte lžičkami ricotty, posypte parmazánem. Osolte (jemně) a opepřete. Pečte (raději po jednom plechu) 10–15 minut, až okraje zezlátnou a všechno bude dobře prohřáté a sýry se roztaví. Posypte sušeným chilli, ozdobte citronem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Na rychlotěsto bez kynutí smíchejte v míse 330 g hladké či polohrubé mouky, 7g sáček sušeného (instantního) droždí a 1 lžičku krupicového cukru. Ve směsi udělejte důlek, přilijte 2 lžíce panenského olivového oleje a 240 ml vlažné vody. Promíchejte a ochuťte 1 lžící soli. Umíchejte lepivou hmotu, vyklopte ji na pomoučněný vál a prohněťte na hladké a pružné těsto (ručně to trvá okolo 5 minut). Hned ho rozdělte na díly, rozválejte na placky, obložte a upečte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč