Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s brokolicovým pestem a zakysanou smetanou
Těstoviny s brokolicovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s brokolicovým pestem a zakysanou smetanou

4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1689 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 120 g
Tuky 105 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pesto nemusí být pouze bazalkové... Zkuste do těstovin vmíchat třeba brokolicové, zaručeně si pochutnáte!

Suroviny

těstoviny 200 g
těstoviny trofie
sůl
pepř
čerstvě mletý
lze nahradit crème fraîche, k podávání
bylinky
mikrobyliny (např. šiso), na ozdobení (nemusí být)
NA PESTO (250 ml)
brokolice 1 hrnek
růžičky, syrové (cca z 1/2 velké brokolice) + hrst povařených al dente na ozdobeni
bazalka 2 snítky
nebo 1–2 lístky čerstvé šalvěje
citron ¼ ks
šťáva vymačkaná
lískové oříšky 3 PL
mleté, nebo 4 lžíce celých
česnek 1 stroužek
oloupaný
voda 1 PL
studená
olivový olej 60 ml
najemno nastrouhaný, lze nahradit pecorinem

Postup

1

Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente.

2

Přísady na pesto až po olivový olej prožeňte mixérem (cca 1 minutu). Podle potřeby nařeďte trochou oleje či vody. Vmíchejte sýr podle chuti, osolte a opepřete.

3

Uvařené těstoviny sceďte a promíchejte s pestem podle libosti. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou, růžičkami brokolice, mikrobylinkami podle chuti a ještě trochou pesta.

NĚCO NAVÍC
Pro vegany můžete vynechat sýr z pesta i zakysanou smetanu k podávání. Pokrm jim můžete obohatit ještě opraženými lískovými oříšky nebo mandlemi.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...