Když nevíte, co upéct, udělejte kakaové muffiny! A pokud vás ty běžné omrzely, zkuste je naplnit jemnou tvarohovou náplní, která muffiny ještě více zvláční, a navíc tak do moučníku dostanete trochu bílkovin.
Suroviny
Postup
V misce utřete tvaroh se žloutkem, cukrem a smetanou. Přendejte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a dejte na hodinu chladit do lednice.
V míse smíchejte všechny sypké ingredience na těsto. V druhé nádobě prošlehejte vejce a všechny tekuté přísady. Vmíchejte mokré suroviny do suchých a zamíchejte, jen aby se propojily – nepřemíchejte!
Troubu předehřejte na 180°C. Muffinový plech vyložte košíčky a rozdělte do nich těsto
– každý košíček naplňte zhruba do poloviny. Vyndejte z lednice cukrářský sáček s tvarohem. Špičku trubičky zabořte zlehka do středu muffinu a vytlačujte část náplně, dokud čokoládové těsto nevystoupá k okraji košíčku. Tvarohový povrch posypte čokoládovými pecičkami.
Vložte do trouby a pečte cca 25 minut. Pokud chcete, aby tvaroh zůstal světlý, můžete v závěru pečení muffiny zakrýt pečicím papírem.
NĚCO NAVÍC
Nejlepší je jemný hustý krémový tvaroh v kelímku bez syrovátky nebo vaničkový, který necháte vykapat přes plátno.