0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kakaovo-kávové muffiny s tvarohem

Kakaovo-kávové muffiny s tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kakaovo-kávové muffiny s tvarohem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Na 12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3477 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 374 g
Tuky 158 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když nevíte, co upéct, udělejte kakaové muffiny! A pokud vás ty běžné omrzely, zkuste je naplnit jemnou tvarohovou náplní, která muffiny ještě více zvláční, a navíc tak do moučníku dostanete trochu bílkovin.

Suroviny

vic Něco navíc
žloutek 1 ks
pokojové teploty
krupicový cukr 3 PL
nebo méně, podle chuti
Na těsto
mouka pšeničná hladká 200 g
hnědý cukr 180 g
kakao holandského typu 35 g
jedlá soda 1 ČL
sůl ¼ ČL
vejce 2 ks
pokojové teploty
káva 120 ml
uvařená černá káva, zchladlá
rostlinný olej 80 ml
chuťově neutrální
jablečný ocet 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
čokoládové pecičky
na posypání

Postup

1

V misce utřete tvaroh se žloutkem, cukrem a smetanou. Přendejte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a dejte na hodinu chladit do lednice.

2

V míse smíchejte všechny sypké ingredience na těsto. V druhé nádobě prošlehejte vejce a všechny tekuté přísady. Vmíchejte mokré suroviny do suchých a zamíchejte, jen aby se propojily – nepřemíchejte!

3

Troubu předehřejte na 180°C. Muffinový plech vyložte košíčky a rozdělte do nich těsto
– každý košíček naplňte zhruba do poloviny. Vyndejte z lednice cukrářský sáček s tvarohem. Špičku trubičky zabořte zlehka do středu muffinu a vytlačujte část náplně, dokud čokoládové těsto nevystoupá k okraji košíčku. Tvarohový povrch posypte čokoládovými pecičkami.

4

Vložte do trouby a pečte cca 25 minut. Pokud chcete, aby tvaroh zůstal světlý, můžete v závěru pečení muffiny zakrýt pečicím papírem.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší je jemný hustý krémový tvaroh v kelímku bez syrovátky nebo vaničkový, který necháte vykapat přes plátno.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč