Kachna se dá péct i přímo s jablky, ale tahle příloha je prostě skvělá i samotná!
Suroviny
jablko
2
ks
červené jablko
sádlo
1
PL
sádlo vypečené z kachny nebo máslo
krupicový cukr
2
PL
anglická slanina
150
g
libová, nebo ještě lépe gazdovská nebo tyrolská, nakrájená na kostičky
vlašské ořechy
1
hrst
nasekané
jablečná šťáva
5
PL
mošt, šťáva, popřípadě sladší cider
Postup
1
Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na klínky. V pánvi rozehřejte kachní sádlo nebo máslo. Posypte cukrem a zahřívejte na světle hnědý karamel. Vsypte jablka, slaninu a ořechy. Protřeste a podlijte jablečnou šťávou (moštem či cidrem). Krátce provařte.