Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelizovaná jablka se slaninou

Kachna se dá péct i přímo s jablky, ale tahle příloha je prostě skvělá i samotná!

Vydání: 2017/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05

Ingredience

    • 2 červená jablka
    • 1 lžíce sádla vypečeného z kachny nebo másla
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 100–150 g libové anglické nebo ještě lépe gazdovské či tyrolské slaniny, nakrájené na kostičky
    • hrst nasekaných vlašských ořechů
    • 5 lžic jablečného moštu nebo šťávy (popřípadě sladšího cidru)

Příprava jídla

1 Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na klínky. V pánvi rozehřejte kachní sádlo nebo máslo. Posypte cuk- rem a zahřívejte na světle hnědý karamel. Vsypte jablka, slaninu a ořechy. Protřeste a podlijte jablečnou šťávou (moštem či cidrem). Krátce provařte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kachna pečená s bylinkami a kmínem

Chlupaté knedlíky se zelím a cibulkou

Paštika s araratem

Salát s kachními prsíčky

Ravioly kachna & dýně

Přidat komentář