Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelizovaná jablka se slaninou
 Karamelizovaná jablka se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelizovaná jablka se slaninou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1111 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 60 g
Tuky 88 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kachna se dá péct i přímo s jablky, ale tahle příloha je prostě skvělá i samotná!

Související recepty

Suroviny

červené jablko
sádlo vypečené z kachny nebo máslo
libová, nebo ještě lépe gazdovská nebo tyrolská, nakrájená na kostičky
nasekané
jablečná šťáva 5 PL
mošt, šťáva, popřípadě sladší cider

Postup

1

Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na klínky. V pánvi rozehřejte kachní sádlo nebo máslo. Posypte cukrem a zahřívejte na světle hnědý karamel. Vsypte jablka, slaninu a ořechy. Protřeste a podlijte jablečnou šťávou (moštem či cidrem). Krátce provařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem
  • Zajímavosti

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem

Kynuté knedlíky, které kdysi bývaly jednoduchým postním jídlem, dnes evokují hlavně pohodu alpských horských chat. Naplněné povidly, přelité voňavou vanilkovou omáčkou a posypané mákem – kdo by odolal? A pokud vás právě nečekají zasněžené...