Chuť a vůně pečených kaštanů je neodmyslitelně spjatá s adventními trhy. Víte ale, že kaštanům nesmírně sluší i jiné podoby než pouhé jednoduché pečení? Zkuste je proměnit třeba v dokonale jemnou krémovou polévku... Lahůdka!
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm zvolna pancettu dozlatova. Malou část odložte na ozdobení stranou. Přidejte oba druhy celeru a opékejte. Pak vsypte celé kaštany, česnek a koření a ještě 1–2 minuty restujte. Zalijte vývarem, aby zelenina a kaštany byly těsně ponořené. Uveďte k varu a nechte cca 15–20 minut zvolna vařit, až celer změkne.
Vyjměte koření, přilijte smetanu a zbývající vývar. Rozmixujte na hladký krém. Každou porci ozdobte odloženými kousky opečené pancetty, nasekanými kaštany, pár lístky petrželky a několika kapkami olivového oleje.