0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klášterní rohlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 29
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5397 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 268 g
Tuky 428 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečené rohlíčky nechte dobře vychladnout, jinak se budou při namáčení do polevy lámat. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 210 g
vlašské ořechy 140 g
mleté
máslo 160 g
tmavá čokoláda 25 g
nastrouhaná
moučkový cukr 50 g
žloutek 2 ks
Na dokončení
tmavá čokoláda 100 g
máslo 30 g
vlašské ořechy 100 g
jemně nasekané, na obalení

Postup

1

Z mouky, ořechů, másla, čokolády, cukru a žloutků vypracujte těsto, zabalte je do potravinářské fólie a dejte alespoň na 2 hodiny chladit.

2

Troubu předehřejte na 180°C.

3

Potom z těsta tvarujte malé rohlíčky, skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 8–10 minut dorůžova. Rohlíčky nechte odpočinout do druhého dne.

4

Nad vodní lázní zahřejte a dobře promíchejte čokoládu s máslem, rohlíčky v ní namáčejte a poté posypte ořechy.

NĚCO NAVÍC
Rohlíčky můžete sypat místo ořechů také strouhaným kokosem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč