Křehké hvězdičky plné mandlí jsou jednoduché, rychlé a moc krásné – a výhodou je i to, že na ně spotřebujete bílky, které vám po vánočním pečení možná zbyly.
Náš tip: Připravte si také hvězdičky s brusinkami a pistáciemi podle našeho video receptu
Suroviny
mandle
350
g
neloupané, najemno umleté
moučkový cukr
400
g
+ navíc na vál
skořice
2
PL
mletá
bílek
3
ks
Postup
1
Z mandlí, 250g moučkového cukru, skořice podle chuti a 2 bílků vypracujte hladké těsto.
2
Troubu předehřejte na 150°C. Těsto vyválejte na ploše poprášené moučkovým cukrem na sílu cca 5mm.
3
Vykrájejte z něj hvězdičky o průměru 3–5cm a vyskládejte je na plechy vyložené pečicím papírem. V předehřáté troubě pečte asi 10–12 minut.
4
Zbývající bílek prošlehávejte se zbylým moučkovým cukrem, dokud nevznikne pěkná, hladká, hustá poleva. Vychladlé hvězdičky potřete polevou a nechte zaschnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 receptů na originální cukroví, které vás bude bavit(21 receptů )
- Pečeme cukroví: 36 ověřených receptů pro nejkrásnejší Vánoce(36 receptů )
Komentáře
Dobrý den, krásně voní, ale při hnětení těsta jsem musela přidat docela dost mouky, těsto hrozně lepilo