Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 62
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 50 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4050 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 421 g
Tuky 187 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké hvězdičky plné mandlí jsou jednoduché, rychlé a moc krásné – a výhodou je i to, že na ně spotřebujete bílky, které vám po vánočním pečení možná zbyly. 

Náš tip: Připravte si také hvězdičky s brusinkami a pistáciemi podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

mandle 350 g
neloupané, najemno umleté
+ navíc na vál
mletá

Postup

1

Z mandlí, 250g moučkového cukru, skořice podle chuti a 2 bílků vypracujte hladké těsto.

2

Troubu předehřejte na 150°C. Těsto vyválejte na ploše poprášené moučkovým cukrem na sílu cca 5mm.

3

Vykrájejte z něj hvězdičky o průměru 3–5cm a vyskládejte je na plechy vyložené pečicím papírem. V předehřáté troubě pečte asi 10–12 minut.

4

Zbývající bílek prošlehávejte se zbylým moučkovým cukrem, dokud nevznikne pěkná, hladká, hustá poleva. Vychladlé hvězdičky potřete polevou a nechte zaschnout. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

23.12.2016 23:44

Dobrý den, krásně voní, ale při hnětení těsta jsem musela přidat docela dost mouky, těsto hrozně lepilo

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč