Křehké hvězdičky plné mandlí jsou jednoduché, rychlé a moc krásné – a výhodou je i to, že na ně spotřebujete bílky, které vám po vánočním pečení možná zbyly.
Postup
1
Z mandlí, 250g moučkového cukru, skořice podle chuti a 2 bílků vypracujte hladké těsto.
2
Troubu předehřejte na 150°C. Těsto vyválejte na ploše poprášené moučkovým cukrem na sílu cca 5mm.
3
Vykrájejte z něj hvězdičky o průměru 3–5cm a vyskládejte je na plechy vyložené pečicím papírem. V předehřáté troubě pečte asi 10–12 minut.
4
Zbývající bílek prošlehávejte se zbylým moučkovým cukrem, dokud nevznikne pěkná, hladká, hustá poleva. Vychladlé hvězdičky potřete polevou a nechte zaschnout.
Komentáře
Anonym
23.12.2016 23:44
Dobrý den, krásně voní, ale
Dobrý den, krásně voní, ale při hnětení těsta jsem musela přidat docela dost mouky, těsto hrozně lepilo