Polévková variace na klasické plněné papriky s rýží si nás získala na první ochutnání!
Suroviny
olivový olej
2
PL
hovězí maso mleté
450
g
libové
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika žlutá
1
ks
lze nahradit oranžovou, zbavená semínek a nasekaná
paprika zelená
1
ks
zbavená semínek a nasekaná
paprika červená
1
ks
zbavená semínek a nasekaná
cibule
1
ks
střední, nakrájená nadrobno
česnek
3
stroužky
nasekané
2 konzervy
rajčatová passata - pyré
400
g
může být i hotová rajčatová omáčka podle chuti – např. i arrabiata s chilli papričkami, nebo naopak jen passata – do té přidejte víc sušených bylinek a 1 stroužek česneku…
vývar kuřecí
700
ml
majoránka (drhnutá)
½
ČL
sušená, lze nahradit tyiánem
rýže hnědá
100
g
váha před vařením
petrželka
hladkolistá, na ozdobení
1 Ve velkém těžkém hrnci nebo hlubokém kastrolu na silném ohni opečte na oleji maso dohněda, osolte.
2 Pak ztlumte oheň na mírný až střední, vsypte papriky a cibuli. Opékejte asi 5 minut, ke konci vsypte česnek.
3 Přidejte rajčata, rajčatovou omáčku, vývar a majoránku či tymián. Podle chuti osolte a opepřete. Přiklopte a na mírném ohni zvolna vařte 30 minut. Mezitím uvařte rýži doměk- ka podle návodu na obalu.
4 Polévku rozdělte do misek a podávejte s kopečkem uvařené rýže, ozdobené petrželkou.