Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné papriky jako polévka

Polévková variace na klasické plněné papriky s rýží si nás získala na první ochutnání!

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 450 g libového mletého hovězího masa
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 žlutá nebo oranžová paprika, zbavená semínek a nasekaná
    • po 1 zelené a červené paprice, zbavené semínek a nasekané
    • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
    • 3 stroužky česneku, nasekané
    • 2 x 400 g konzerva krájených rajčat
    • 350–400 g hotové rajčatové omáčky (podle chuti, může být i arrabiata s chilli papričkami, nebo naopak jen passata – pak přidejte víc sušených bylinek a 1 stroužek česneku...)
    • 700ml drůbežího vývaru
    • 1/2 lžičky sušené majoránky nebo tymiánu
    • 100 g hnědé rýže (váha před vařením) hladkolistá petrželka na ozdobení

Příprava jídla

1 Ve velkém těžkém hrnci nebo hlubokém kastrolu na silném ohni opečte na oleji maso dohněda, osolte.

2 Pak ztlumte oheň na mírný až střední, vsypte papriky a cibuli. Opékejte asi 5 minut, ke konci vsypte česnek.

3 Přidejte rajčata, rajčatovou omáčku, vývar a majoránku či tymián. Podle chuti osolte a opepřete. Přiklopte a na mírném ohni zvolna vařte 30 minut. Mezitím uvařte rýži doměk- ka podle návodu na obalu.

4 Polévku rozdělte do misek a podávejte s kopečkem uvařené rýže, ozdobené petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Omáčka romesco a pečené brambůrky

Plněné papriky s kuskusem, fetou a špenátem

Fajita s paprikami a kuřecím masem

Ryba s paprikami po španělsku

Teplý salát à la puttanesca ze žlutých paprik

Papriky s čočkou a vejci

REKLAMA

Přidat komentář