Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné papriky jako polévka

Plněné papriky jako polévka

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2102 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 202 g
Tuky 72 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévková variace na klasické plněné papriky s rýží si nás získala na první ochutnání!

Suroviny

olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
lze nahradit oranžovou, zbavená semínek a nasekaná
zbavená semínek a nasekaná
zbavená semínek a nasekaná
střední, nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
nasekané
rajčatová passata - pyré 400 g
může být i hotová rajčatová omáčka podle chuti – např. i arrabiata s chilli papričkami, nebo naopak jen passata – do té přidejte víc sušených bylinek a 1 stroužek česneku…
vývar kuřecí 700 ml
majoránka (drhnutá) ½ ČL
sušená, lze nahradit tyiánem
rýže hnědá 100 g
váha před vařením
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Ve velkém těžkém hrnci nebo hlubokém kastrolu na silném ohni opečte na oleji maso dohněda, osolte.

2

Pak ztlumte oheň na mírný až střední, vsypte papriky a cibuli. Opékejte asi 5 minut, ke konci vsypte česnek.

3

Přidejte rajčata, rajčatovou omáčku, vývar a majoránku či tymián. Podle chuti osolte a opepřete. Přiklopte a na mírném ohni zvolna vařte 30 minut. Mezitím uvařte rýži doměk- ka podle návodu na obalu.

4

Polévku rozdělte do misek a podávejte s kopečkem uvařené rýže, ozdobené petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...