0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Matzo brei se salámem a cibulí

Matzo brei se salámem a cibulí

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5001 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 365 g
Tuky 294 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Americká židovská variace na naše knedlíky s vejci dobře ilustruje, jak všestranné macesy jsou.

Suroviny

olivový olej panenský
cibule 0.5 ks
malá, na tenká půlkolečka
salám 4 plátek
suchý salám s hrubou strukturou na tenké plátky, nakrájený na nudličky
macesy 3 plátky
vejce 3 ks
prošlehaná
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
pažitka
nasekaná, možno nahradit jinými bylinkami, na ozdobení

1 V pánvi na středním až silném ohni opečte na troše oleje cibuli skoro dozlatova a aby trochu zkaramelizovala, asi 7 minut. Mezitím nalámejte macesy na kusy, vložte do cedníku a nad dřezem je prolijte horkou vodou, aby trochu změkly. Nemáčejte je, jen je trochu navlhčete.

2 Pak do pánve vsypte salám a opékejte 3 minuty, aby začal křupavět. Salám a cibuli shrňte k okraji. Do pánve přidejte vejce a macesy, jemně je promíchejte, aby vejce ztuhla, pak teprve vmíchejte i cibuli a salám. Osolte a opepřete. Jezte s pažitkou či jinými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Protože nejsme vázáni tradicí, použili jsme pravý uherák, ale hodí se i ,italský‘ salám nebo lovečák. V původní verzi je samozřejmě vepřové maso zapovězeno.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit