Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2224 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 287 g
Tuky 100 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavý vláčný nákyp si oblíbí i zarytí odpůrci kokosu!

Suroviny

mléko 375 ml
kokos 60 g
strouhaný
máslo 50 g
rozpuštěné + trocha na vymazání
vanilkový extrakt 1 PL
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
krupicový cukr 220 g
citronová štáva 2 PL
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu předehřejte na 160°C. Všechny suroviny kromě moučkového cukru dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.

2 Směs vlijte do vymaštěné 18cm formy na koláč nebo do menších zapékacích mističek. Dejte na plech a vložte do trouby. Pečte 30–35 minut, dokud nákyp neztuhne. Nechte vychladnout, pocukrujte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit