0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosový nákyp
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2200 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 296 g
Tuky 101 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavý vláčný nákyp si oblíbí i zarytí odpůrci kokosu!

Suroviny

mléko 375 ml
kokos strouhaný 60 g
máslo 50 g
rozpuštěné + trocha na vymazání
vanilkový extrakt 1 PL
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
krupicový cukr 220 g
citronová štáva 2 PL
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu předehřejte na 160°C. Všechny suroviny kromě moučkového cukru dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.

2 Směs vlijte do vymaštěné 18cm formy na koláč nebo do menších zapékacích mističek. Dejte na plech a vložte do trouby. Pečte 30–35 minut, dokud nákyp neztuhne. Nechte vychladnout, pocukrujte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit