0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lamingtonky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7 / 5. Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné Na cca 16 kostek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7118 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 696 g
Tuky 434 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lamingtonky jsou oblíbené na jižní polokouli, ochutnáte je nejspíš v australských nebo jihoafrických kavárnách.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 230 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ¼ ČL
mléko 150 g
plnotučné
vanilkový extrakt 2 ČL
máslo 100 g
rostlinný olej 70 g
krupicový cukr 220 g
vejce 3 ks
jahodový džem
na potření
Na dokončení
tmavá čokoláda 170 g
máslo 40 g
mléko 200 g
plnotučníé
moučkový cukr 200 g
kakao holandského typu 20 g
prosáté
voda 5 PL
vroucí
kokos strouhaný 200 g

1 Troubu předehřejte na 175°C a čtvercovou formu o hraně 20 cm vyložte pečicím papírem.

2 V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek a sůl. V jiné míse prošlehejte mléko a vanilkový extrakt. Do mísy od robotu s pádlem dejte máslo, olej a cukr a nechte utřít, aby směs lehce zesvětlala. Po jednom zapracujte vejce a poté po částech přidávejte moučnou a mléčnou směs. Umíchané těsto vlijte do připravené formy a dejte péct na 25–35 minut, špejle zapíchnutá do středu by na sobě měla mít mokré drobky. Nechte 10–15 minut zchladnout, vyjměte z formy a na mřížce nechte zcela vychladnout. Koláč ve formě ještě dojde.

3 Vychladlý piškot po stranách seřízněte a horizontálně prořízněte na půl. Spodní polovinu potřete marmeládou, přiklopte horní polovinou, nakrájejte na kostky a dejte zmrazit cca na 1–2 hodiny.

4 Na dokončení nechte čokoládu, máslo a mléko rozpustit nad vodní lázní. Pak sejměte z vodní lázně, promíchejte a zapracujte cukr a kakao. Nakonec lehce zřeďte horkou vodou – směs nesmí být ani příliš tekutá, ani hustá. Pomocí dvou vidliček pak mražené kostky namáčejte v čokoládě a obalujte v kokosu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč