Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lamingtonky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 47
Do hodiny Snadné Na cca 16 kostek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7118 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 696 g
Tuky 434 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lamingtonky jsou oblíbené na jižní polokouli, ochutnáte je nejspíš v australských nebo jihoafrických kavárnách.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ¼ ČL
mléko 150 g
plnotučné
vanilkový extrakt 2 ČL
máslo 100 g
rostlinný olej 70 g
vejce 3 ks
jahodový džem
na potření
Na dokončení
tmavá čokoláda 170 g
mléko 200 g
plnotučníé
voda 5 PL
vroucí

Postup

1

Troubu předehřejte na 175°C a čtvercovou formu o hraně 20 cm vyložte pečicím papírem.

2

V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek a sůl. V jiné míse prošlehejte mléko a vanilkový extrakt. Do mísy od robotu s pádlem dejte máslo, olej a cukr a nechte utřít, aby směs lehce zesvětlala. Po jednom zapracujte vejce a poté po částech přidávejte moučnou a mléčnou směs. Umíchané těsto vlijte do připravené formy a dejte péct na 25–35 minut, špejle zapíchnutá do středu by na sobě měla mít mokré drobky. Nechte 10–15 minut zchladnout, vyjměte z formy a na mřížce nechte zcela vychladnout. Koláč ve formě ještě dojde.

3

Vychladlý piškot po stranách seřízněte a horizontálně prořízněte na půl. Spodní polovinu potřete marmeládou, přiklopte horní polovinou, nakrájejte na kostky a dejte zmrazit cca na 1–2 hodiny.

4

Na dokončení nechte čokoládu, máslo a mléko rozpustit nad vodní lázní. Pak sejměte z vodní lázně, promíchejte a zapracujte cukr a kakao. Nakonec lehce zřeďte horkou vodou – směs nesmí být ani příliš tekutá, ani hustá. Pomocí dvou vidliček pak mražené kostky namáčejte v čokoládě a obalujte v kokosu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč