V jednoduchosti je krása. Pro tenhle koláč tohle moudro platí na 100%. Dostupné ingredience, snadná příprava, efektní vzhled a lahodný výsledek... Co víc si přát?
Suroviny
Postup
Jablka zbavte jádřinců, oloupejte, nakrájejte na osminky a pak na tenké plátky (cca 3mm). Odložte. Troubu předehřejte na 180°C.
V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, cukr, citronovou kůru a špetku soli. Zvlášť prošlehejte mléko, vejce, máslo a vanilku a nalijte na suché přísady do mísy. Jemně promíchejte a pak vmíchejte polovinu jablek. Dejte do obdélníkové formy 18x24cm nebo 16x26cm vymazané a vyložené pečicím papírem. Navrch rozložte zbývající jablka (pokud vám nezáleží na efektním povrchu, můžete do těsta zamíchat všechna jablka najednou).
Pečte 40 minut dozlatova, až koláč nabude a zpevní na dotek. Vyjměte z trouby, objeďte okraje nožem a nechte chladnout 10 minut ve formě. Pak přendejte na mřížku a nechte vychladnout zcela. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Amerika vs. Francie plus 30 dalších koláčů s jablky, které si zamilujete(30 receptů )
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů )
- Co s jablky: 35 snadných jablečných dezertů, na kterých si pochutnají všichni (35 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )