0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s jablečnými vlnkami

Koláč s jablečnými vlnkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s jablečnými vlnkami

3.7 / 5. Počet hodnocení: 61
Více než hodinu Snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1424 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 192 g
Tuky 50 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je krása. Pro tenhle koláč tohle moudro platí na 100%. Dostupné ingredience, snadná příprava, efektní vzhled a lahodný výsledek... Co víc si přát?

Suroviny

jablko 4 ks
mouka pšeničná hladká 0.5 hrnku
krupicový cukr 0.33 hrnku
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
citronová kůra 0.5 ČL
sůl 1 špetka
mléko 0.33 hrnku
vejce 2 ks
máslo 2 PL
rozpuštěné
vanilkový extrakt 0.5 ČL
moučkový cukr
na poprášení

1 Jablka zbavte jádřinců, oloupejte, nakrájejte na osminky a pak na tenké plátky (cca 3mm). Odložte. Troubu předehřejte na 180°C.

2 V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, cukr, citronovou kůru a špetku soli. Zvlášť prošlehejte mléko, vejce, máslo a vanilku a nalijte na suché přísady do mísy. Jemně promíchejte a pak vmíchejte polovinu jablek. Dejte do obdélníkové formy 18x24cm nebo 16x26cm vymazané a vyložené pečicím papírem. Navrch rozložte zbývající jablka (pokud vám nezáleží na efektním povrchu, můžete do těsta zamíchat všechna jablka najednou).

3 Pečte 40 minut dozlatova, až koláč nabude a zpevní na dotek. Vyjměte z trouby, objeďte okraje nožem a nechte chladnout 10 minut ve formě. Pak přendejte na mřížku a nechte vychladnout zcela. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit