Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s jablečnými vlnkami
Koláč s jablečnými vlnkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s jablečnými vlnkami

3.8/5 Počet hodnocení: 119
Více než hodinu Snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1424 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 192 g
Tuky 50 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je krása. Pro tenhle koláč tohle moudro platí na 100%. Dostupné ingredience, snadná příprava, efektní vzhled a lahodný výsledek... Co víc si přát?

Související recepty

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl 1 špetka
mléko hrnku
vejce 2 ks
rozpuštěné
vanilkový extrakt ½ ČL
na poprášení

Postup

1

Jablka zbavte jádřinců, oloupejte, nakrájejte na osminky a pak na tenké plátky (cca 3mm). Odložte. Troubu předehřejte na 180°C.

2

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, cukr, citronovou kůru a špetku soli. Zvlášť prošlehejte mléko, vejce, máslo a vanilku a nalijte na suché přísady do mísy. Jemně promíchejte a pak vmíchejte polovinu jablek. Dejte do obdélníkové formy 18x24cm nebo 16x26cm vymazané a vyložené pečicím papírem. Navrch rozložte zbývající jablka (pokud vám nezáleží na efektním povrchu, můžete do těsta zamíchat všechna jablka najednou).

3

Pečte 40 minut dozlatova, až koláč nabude a zpevní na dotek. Vyjměte z trouby, objeďte okraje nožem a nechte chladnout 10 minut ve formě. Pak přendejte na mřížku a nechte vychladnout zcela. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...