Slané koláčky inspirované Řeckem si upečte na letní party k vínu.
Suroviny
špenát
550
g
čerstvé, spařené horkou vodou, nebo rozmražené, nasekané
máta
2
PL
nasekané lístky
citronová kůra
1
PL
jemně strouhaná, z biocitronu
sýr feta
200
g
rozdrobený
vejce
3
ks
jemně pošlehaná, + 1 na potření
pepř
čerstvě mletý
listové těsto
500
g
máslo
80
g
na hobliny
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Špenát, mátu, citronovou kůru, fetu a vajíčka promíchejte v míse. Listové těsto rozdělte na šest dílů a vyválejte je na kola o síle tři milimetry.
2
Doprostřed každého dejte část špenátové náplně, a okraje zahněte. Navrch poklaďte hobliny másla a koláčky potřete vajíčkem.
3
Pečte patnáct až dvacet minut dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 24 skvělých slaných receptů z listového těsta(24 receptů )