Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláčky se špenátem a fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné Na 6 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3853 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 207 g
Tuky 286 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slané koláčky inspirované Řeckem si upečte na letní party k vínu.

Suroviny

čerstvé, spařené horkou vodou, nebo rozmražené, nasekané
máta 2 PL
nasekané lístky
jemně strouhaná, z biocitronu
rozdrobený
vejce 3 ks
jemně pošlehaná, + 1 na potření
pepř
čerstvě mletý
na hobliny

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Špenát, mátu, citronovou kůru, fetu a vajíčka promíchejte v míse. Listové těsto rozdělte na šest dílů a vyválejte je na kola o síle tři milimetry.

2

Doprostřed každého dejte část špenátové náplně, a okraje zahněte. Navrch poklaďte hobliny másla a koláčky potřete vajíčkem.

3

Pečte patnáct až dvacet minut dozlatova.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...