Koláčky s fíky & kozím sýrem

Koláčky s fíky & kozím sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
na 16 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1157 kcal
Bílkoviny 43 g
Cukr 109 g
Tuky 59 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nejrychlejší a nejjednodušší pohoštění. Pokud si chcete práci ještě usnadnit, nevykrajujte z těsta kolečka, ale jen ho rozkrájejte na čtverečky.

Suroviny

listové těsto 1 ks
vyválené
vejce 1 ks
prošlehané
kozí sýr 100 g
s bílou plísní na povrchu, na plátky
fíky 4 ks
na osminky
1 Troubu předehřejte na 200 °C. Z těsta vykrájejte malá kolečka o průměru 4 cm a rozložte je na plech vyložený papírem na pečení.

2 Potřete je vejcem rozšlehaným s troškou vody a na každé dejte kousek sýra a vmáčkněte do něj čtvrtku fíku. Pečte 15–20 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Pokud by vám zbylo těsto, můžete zkusit i oblíbenou kombinaci sušená švestka & slanina anebo na ně dejte kus pálivého salámu a třeba trochu lučiny nebo karamelizované cibulky.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit