Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Korejský sendvič s hovězím masem a cibulkovým salátem

Kváskový chleba s korejskou náplní? To musíte ochutnat!

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Opékání 0:08
Sendvič

Ingredience

    • 60ml sójové omáčky
    • 1/2 malé hrušky (nejlépe williamsky), oloupané, zbavené jádřince, nakrájené na menší kousky
    • 1 lžíce rýžového vína
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 1 lžička sezamového oleje
    • 2 stroužky česneku, podrcené
    • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • 400g hovězího roštěnce (nebo jiného steakového masa), nejlépe ve 2 stejně velkých kusech
    • 1 lžíce oleje z hroznových jadérek
    • 8 silnějších krajíců čerstvého kváskového chleba (jsou-li velké, pak 4 rozpůlené)
    • 4–8 listů salátu baby gem (1 hlávečka)
    • 150g kimči, nakrájeného nahrubo
    • 1/2 salátové nebo polní okurky, nakrájená na tenké plátky

    NA OCHUCENOU MAJONÉZU

    • 200g japonské majonézy (prodávají obchody s japonskými potravinami)
    • 50g korejské chilli pasty gochujang

    NA CIBULKOVÝ SALÁT

    • 4 jarní cibulky, úplné konce seříznuté, nakrájené na delší nudličky
    • 1 lžíce rýžového octa
    • 1 lžička rybí omáčky
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1 lžička sezamového oleje
    • 1 lžička sezamového semínka 

Příprava jídla

1 V míse smíchejte všechny přísady až po zázvor. Vložte steaky, obraťte je a nechte v chladničce odpočinout přes noc. Pak z masa otřete přebytečnou marinádu a odložte ho.

2 Smíchejte přísady na ochucenou majonézu. Odložte.

3 Předehřejte troubu na 170°C. Na středním až silném ohni rozehřejte pánev, grilovací pánev, grilovací ploténku nebo gril. Maso potřete olejem z hroznových jadérek a opékejte na medium-rare (o něco méně než středně propečené), tedy 3–4 minuty z každé strany. Nechte chvilku odpočívat a pak nakrájejte na silnější plátky.

4 V misce smíchejte suroviny na salát.

5 Před podáváním potřete chleby velkoryse majonézou, pak polovinu poklaďte salátem, masem (můžete ho osolit a opepřit), kimči a okurkou, završte cibulkovým salátem, přiklopte zbývajícím chlebem a přichyťte párátky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí burgery katsu

Čajové sendviče s uzeným kuřetem a okurkou

Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou

Rostbífový sendvič

Sendvič larb gai

REKLAMA

Přidat komentář