Chcete oběd do půlhodiny? Zkuste naše voňavé maso s rýží!
Suroviny
Postup
Rýži dejte vařit podle návodu na obalu. Olej v pánvi rozehřejte, část vlijte do misky a promíchejte s kořením i melasou. Ve směsi obalte maso, osolte ho a opepřete. Pak kotlety osmahněte; z každé strany asi čtyři minuty, aby byly zlatohnědé.
Mezitím vlijte do kastrůlku 150 ml horké vody a rozpusťte v ní bujon. Vlijte kokosový krém. Cibulky očistěte a jemně pokrájejte. Vsypejte spolu s rýží i fazolemi, míchejte a zvolna prohřívejte. Je-li třeba, přilijte trochu horké vody. Rýži rozdělte na talíře, přidejte maso a zakápněte šťávou z opékání.
Jamajské koření je směs hřebíčku, skořice, tymiánu, nového koření a muškátového oříšku, ale je v ní i chilli a česnek. Něco jako pálivé perníkové koření…